Home

Nieuws

Lidl stapt in welzijnslabels voor vers vlees

Supermarktketen Lidl voert in Duitsland met ingang van april labels op verpakt vers vlees in waaraan als het ware met één oogopslag kan worden afgelezen hoe de dieren worden gehouden.

Het betreft vier verschillende etiketten die indiceren wat het dierenwelzijnsniveau is op de bedrijven waarvan het vlees afkomstig is.

Vier welzijnsniveau‘s:

  • Niveau 1 is zogenoemde stalhouderij en duidt aan dat het welzijn overeenkomt met de wettelijke eisen.
  • Niveau 2 is ’stalhouderij plus’ en stijgt boven de wettelijke eisen uit met meer ruimte per dier en bezigheidsmateriaal.
  • Niveau 3 is vlees van bedrijven waar de dieren tevens over een uitloop naar buiten beschikken (bijvoorbeeld scharrelhouderij als het over varkens gaat).
  • Niveau 4 is vlees van biologisch gecertificeerde bedrijven

Van labels op verpakt vers vlees kan in één oogopslag worden afgelezen hoe de dieren worden gehouden. - Foto: Michel Zoeter
Van labels op verpakt vers vlees kan in één oogopslag worden afgelezen hoe de dieren worden gehouden. - Foto: Michel Zoeter

Assortiment op basis van dierwelzijn

Lidl claimt dat het de eerste grootgrutter is in Duitsland die zich concreet ten doel stelt zijn assortiment vorm te geven op basis van meer dierenwelzijn. “Ons doel is, om alle huismerken in het segment vers vlees op den duur minstens op niveau 2 aan te kunnen bieden,” verklaart inkoopdirecteur Jan Bock van het kruideniersconcern. De labels komen op zowel vers rundvlees, als varkens- en pluimveevlees.

Of registreer je om te kunnen reageren.