Home

Nieuws 1 reactie

Kamer vraagt om brede blik op eiwitstrategie

De regering moet bij de Europese Commissie aandringen op een bredere blik bij de Europese eiwitstrategie.

Een motie van D66-Kamerlid Tjeerd de Groot kreeg donderdagt een meerderheid in de Tweede Kamer. In de motie stelt de Kamer dat het Europese plan om minder afhankelijk te worden van eiwitrijke gewassen zoals soja zich vooral richt op veredeling en teelt van eiwit gewassen. Er zijn echter veel andere eiwitbronnen, zoals biomassa, insectenkweek, benutting van reststromen en het tegengaan van voedselverspilling die een bijdrage zouden kunnen leveren aan de eiwitvoorziening.

Stemming

De Partij voor de Dieren distantieerde zich van de motie, omdat die vindt dat dat het allerbelangrijkste is dat de productie van vlees en zuivel wordt verminderd. Alleen PvdD, PVV en Forum voor Democratie stemden tegen de motie.

Eén reactie

  • alphons1

    nu we het toch over eiwitten hebben wanneer onderzoeken ze het verband tussen fosfor en kwaliteit eiwit. bij slechte kwaliteit eiwit in het voedsel zijn wij mensen vatbaarder voor kanker en zo. er is onderzoek naar gedaan. maar die onderzoeker moet zwijgen

Of registreer je om te kunnen reageren.