Home

Nieuws 1 reactie

VVD: hobby en bedrijf gelijk bestraffen bij overtreding I&R

De VVD heeft er moeite mee dat in de regels voor identificatie en registratie voor dieren onderscheid wordt gemaakt tussen hobbydierhouders en professionele veehouders.

Tijdens overleg met de minister maakte woordvoerder Helma Lodders duidelijk dat ze wil dat het onderscheid in de regelgeving ongedaan wordt gemaakt. Lodders zegt dat identificatie- en registratie (I&R) gaat over voedselveiligheid en de bestrijding van dierziekten. Dan maakt het volgens haar niet uit of dieren hobbymatig of bedrijfsmatig worden gehouden. Minister Schouten zegt dat ze bij het onderscheid tussen hobbyhouders en beroepsmatige veehouders in de I&R-regels aansluit bij de Wet Dieren.

Eén reactie

  • Flepke

    Iedereen gelijk voor de wet.
    Alleen is voor een burger een UBN aanvraag al te ingewikkeld dus worden dieren veelal zonder nummer gehouden. Kijk maar eens in je eigen omgeving hoeveel schapen en geiten (dwerggeit) geen nummers hebben. Dus in praktijk zal het geen invloed hebben.

Of registreer je om te kunnen reageren.