Home

Nieuws 6 reacties

Joustra beoogd voorzitter netwerk AgriNL

Tjibbe Joustra (1951) is de beoogd voorzitter van het nieuwe netwerk van grootste bedrijven in de agrifood-sector en LTO Nederland: netwerk AgriNL.

Dat heeft hij bevestigd op vragen van Boerderij. Joustra is nu nog voorzitter van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid (OVV), maar zijn termijn loopt komend voorjaar af. De werving voor een nieuwe voorzitter loopt al.

Groot netwerk

De topambtenaar heeft een zeer groot netwerk, zowel in de land- en tuinbouw als in de Haagse bestuurderswereld. Hij was onder andere secretaris-generaal van het landbouwministerie en voorzitter van het Productschap Tuinbouw.

Informeel diner

Het nieuwe netwerk AgriNL ijvert voor een landbouw die ‘groen, gezond en gewaardeerd’ is, heeft LTO-voorzitter Marc Calon aangekondigd. Calon en Joustra waren vorige week aanwezig bij een informeel diner, waarbij ook minister Carola Schouten en topmannen uit het bedrijfsleven aanzaten.

Opzetten kwaliteitsmerk

Het netwerk zal zich onder andere bezig houden met het opzetten van een kwaliteitsmerk AgriNL, het in goede banen leiden van klimaatdoelen, precisielandbouw en data en de verwaarding van mest.

Laatste reacties

 • draaier

  Ik vind dit een hele gevaarlijke ontwikkeling. Ik ben zelfstandig ondernemer. Als ik aan het handje van de belangen van de agro-industrie mee moet lopen, dan mogen ze hier het boeltje ook komen runnen.

 • Roeleke

  Oeps.
  Als ze zoiets willen moeten ze iemand zoeken die een paar generaties jonger is.
  Zo helpen ze elkaar weer aan een baantje.

 • Piet Piraat

  Deze Joustra:
  "In januari 2002 werd Joustra voorzitter van de Raad van Bestuur van de uitkeringsinstantie UWV. In 2003 raakte hij in opspraak door een miljoenen verslindende verbouwing van het hoofdkantoor van deze dienst, en met name van de directievertrekken. Deze zouden somptueus aangekleed zijn met natuursteen en kersenhout en dergelijke. Dit was in schril contrast met de reorganisatie bij het UWV waarbij honderden banen geschrapt werden. De dure verbouwing kwam aan het licht doordat RTL heimelijk gefilmde beelden binnen het UWV-gebouw openbaar maakte."

  Daarvoor had hij geloof ik ook al vanalles bij het ministerie van landbouw waar een zootje van was geworden. Met betrekking tot de varkenspest destijds.

  Hij past misschien mooi bij Calon, maar willen wij die man wel op die post zien.....

 • Zuperboer

  Een topambtenaar, die is vast niet vies van wat extra regels op t boerenerf............

 • farmerbn

  Slechte keuze.

 • mtseshuis

  Foei, hij kan beter met pensioen..

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.