Home

Nieuws 8 reacties

Nedersaksen: bereid je voor op komst wolf

De Nedersaksische minister van Milieu Olaf Lies raadt Nederlandse overheden en boeren aan grootschalig maatregelen te nemen met de komst van de wolf.

Dat meldt Nieuwsuur. “We moeten niet wachten op problemen, maar nu alvast oplossingen zoeken voor de problemen die gaan komen”, aldus minister Lies.

In de Duitse deelstaat Nedersaksen leven naar schatting zo’n 20 wolf roedels; een geschat totaal aantal van zo’n 200-250 wolven, meldt de Nord-Deutsche Rundfunk (NDR). De wolf zal volgens Lies in Nederland ook een blijvertje zijn. Wolven die op zoek zijn naar geschikt leefgebied zullen onderweg gemakkelijke prooien zoals schapen doden.

Lees ook: Nog 3 jaar tegemoetkoming bij schade wolf

Wolfadviseur voor boeren

Iedere landstreek in Nedersaksen heeft zijn eigen wolfadviseur. De adviseurs hebben als belangrijkste taak het ondersteunen van boeren bij het nemen van preventieve maatregelen die door de overheid betaald worden. Speciaal opgeleide honden om schaapskuddes te beschermen en 1 meter hoge elektrische afrastering zijn hier voorbeelden van.

De minister geeft aan dat het prioriteit is om zorgen bij de bevolking weg te nemen. ‘’Vooral als ze gedrag vertonen waarbij ze veelvuldig te dicht bij mensen komen”, aldus minister Lies. Hij geeft aan dat eventueel afschot van wolven mogelijk moet zijn.

Lees ook: Wolf gesignaleerd: wat kan ik doen?

Laatste reacties

 • Flepke

  Iedere boer moet dadelijk naast de nodige rechten ook nog een jachtgeweer hebben...is het niet voor de ganzen of wilde varkens dan maar voor de wolf.

 • mtseshuis

  Weg met die prut! Zsm op de lijst schadelijk wild.. En de fransen mogen Grutto's en Wulpen bejagen, dus lijkt me eenvoudig Carola!

 • jw.rewinkel

  Lekker die kuddebewakingdhonden en hun neospora of dat geblaf

 • Schaap1975

  Nederland is gewoon echt te klein voor de wolf, we moeten dit echt duidelijk in de politiek maken.

 • Schadelijk wild? Valt daar de mens niet eerder onder

 • veldzicht

  @schaap 1975. En gij gelooft dat de politiek zich ook maar iets aantrekt van die boeren.Mensen met een sik en geruite broek zijn veel interessanter daar zijn meer stemmers te halen.

 • Alco

  Jager moet gewoon een schop mee.

 • Achso

  04.49: doe er wat aan zou ik zo zeggen.. Een ieder met een goed idee, begint bij zichzelf

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.