Foto :ANP AlgemeenNieuws

Nedersaksen: bereid je voor op komst wolf

De Nedersaksische minister van Milieu Olaf Lies raadt Nederlandse overheden en boeren aan grootschalig maatregelen te nemen met de komst van de wolf.

Dat meldt Nieuwsuur. “We moeten niet wachten op problemen, maar nu alvast oplossingen zoeken voor de problemen die gaan komen”, aldus minister Lies.

In de Duitse deelstaat Nedersaksen leven naar schatting zo’n 20 wolf roedels; een geschat totaal aantal van zo’n 200-250 wolven, meldt de Nord-Deutsche Rundfunk (NDR). De wolf zal volgens Lies in Nederland ook een blijvertje zijn. Wolven die op zoek zijn naar geschikt leefgebied zullen onderweg gemakkelijke prooien zoals schapen doden.

Lees ook: Nog 3 jaar tegemoetkoming bij schade wolf

Wolfadviseur voor boeren

Iedere landstreek in Nedersaksen heeft zijn eigen wolfadviseur. De adviseurs hebben als belangrijkste taak het ondersteunen van boeren bij het nemen van preventieve maatregelen die door de overheid betaald worden. Speciaal opgeleide honden om schaapskuddes te beschermen en 1 meter hoge elektrische afrastering zijn hier voorbeelden van.

De minister geeft aan dat het prioriteit is om zorgen bij de bevolking weg te nemen. ‘’Vooral als ze gedrag vertonen waarbij ze veelvuldig te dicht bij mensen komen”, aldus minister Lies. Hij geeft aan dat eventueel afschot van wolven mogelijk moet zijn.

Lees ook: Wolf gesignaleerd: wat kan ik doen?

Beheer
WP Admin