Home

Nieuws 2 reacties

GMP+ versoepelt transportregels vanwege laag water

Veevoerhandelaren en -producenten mogen tijdelijk gebruik maken van niet-gecertificeerd wegtransport.

Dit heeft veevoerorganisatie GPM+ besloten. Het besluit is een reactie op de lage waterstanden in Europese rivieren en kanalen, waardoor de veevoerbedrijven problemen krijgen met de bevoorrading. Veel locaties zijn niet of moeilijk bereikbaar per schip, waardoor ander transport nodig is.

Maatregelen per direct van kracht

Het betekent niet dat nu iedereen alles kan vervoeren. GMP+ hanteert nog steeds duidelijke regels om de veevoerveiligheid te borgen, maar enkele voorwaarden zijn wel versoepeld. De maatregelen zijn maandag per direct van kracht gegaan.

Laatste reacties

  • farmerbn

    Door het goedkope transport kopen mengvoerfabrieken hun voer van ver weg. Regionale akkerbouwers hebben zo het nakijken en krijgen lagere prijzen. Nu het transport duurder wordt door laag water zouden de regionale akkerbouwers meer geld kunnen krijgen voor hun producten. Echter nu veranderen ze de spelregels en blijven de regionale akkerbouwers met lagere prijzen zitten.

  • heet dit niet marktwerking? als het anders om is gebeurt dit toch ook!

Of registreer je om te kunnen reageren.