Home

Nieuws 9 reacties

Asbestdak vrijgesteld van afvalstoffenheffing

Op initiatief van de SGP in de Tweede Kamer worden asbestdaken vrijgesteld van afvalstoffenheffing.

Kamerlid Chris Stoffer heeft een wijzigingsvoorstel gedaan bij het Belastingplan waarover donderdag is gestemd. Het wijzigingsvoorstel werd mede ingediend door Pieter Omtzigt (CDA) en Erik Ziengs (VVD).

Chris Stoffer - Foto: ANP
Chris Stoffer - Foto: ANP

Stoffer vindt het onbillijk dat de overheid aan de ene kant afdwingt dat asbestdaken moeten worden opgeruimd, “maar aan het eind van het saneringstraject de hand ophoudt voor een stevige afvalstoffenheffing.”

Stoffer berekent dat de vrijstelling houders van asbestdaken een gezamenlijk voordeel oplevert van € 38 miljoen. “Ik hoop dat goed voorbeeld goed doet volgen en dat ook gemeenten hun verantwoordelijkheid nemen. We moeten er met elkaar voor zorgen dat de stortkosten omlaag gaan, zodat sanering beter betaalbaar wordt en we illegale dumpingen in de vrije natuur kunnen voorkomen.”

Laatste reacties

 • wilcovanlaar1

  En weer is het de SGP die voor de boeren opkomt !

 • Bolder01

  In het vervolg s.g.p. stemmen die komt al langer voor de boer op ..en geen gelul van dat de vrouwen te wijnig ye zeggen hebben, daar komt al verandering in

 • Bloemestein

  De SGP is de partij voor boeren en het buitengebied. Zij beseffen kennelijk als enigen, dat de producenten van ons voedsel belangrijk zijn.

 • torrarica

  Mede ingediend door cda en vvd.

 • een land zonder landbouw is geen land

 • D.K.Wierenga

  Een land zonder landbouw en zonder boeren, dan wordt het hongerland.

 • heineken4695

  Geweldige maatregelen weer, nu heb ik zelf toevallig ook 2 loodsen laten saneren en de pijn zat het echt niet in het saneren van het asbest! Dat saneren kostte ongeveer 10% van de som. De nieuwe dak- en gevelbekleding, dat kost dik geld. Leggen ze die in de rest van Nederland zeker voor niks?..

 • leon Moonen

  Veel offertes opvragen scheelt soms wel 45 % het is en blijft wild west handel en dit ook gedaan bij het nieuwe dak en viel me 100 % mee. Met deze maatregel erbij komt de sanering bij mij weer eerder in zicht en zonnepanelen erop en we zijn weer een stuk duurzamer.

 • Bolder01

  C.d.a en v.v.d. hoor je alleen als er weer verkiezingen aan komen😡

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.