Home

Nieuws 7 reacties

Wiebes: krimp veestapel ongunstig voor klimaatvraagstuk

Krimp van de veestapel in Nederland draagt niet bij aan het mondiale klimaatvraagstuk als er niets wordt gedaan aan de vleesconsumptie.

Dat zegt minister van Economische Zaken en Klimaat Eric Wiebes in een debat in de Tweede Kamer. PvdD-Kamerlid Frank Wassenberg vindt dat het kabinet zichzelf een taboe oplegt door krimp van de veehouderij niet als maatregel te willen nemen voor het klimaatbeleid.

Wiebes reageert dat in het regeerakkoord is afgesproken dat het klimaatbeleid in Nederland niet mag leiden tot negatieve effecten op de CO2-uitstoot in andere landen. De minister zegt als Nederlands beleid ertoe zal leiden dat de veehouder zich verplaatst naar andere landen, dit een negatief effect heeft op de CO2-uitstoot. “Want de Nederlandse veehouderij behoort tot de meest klimaatvriendelijke veehouderij op aarde”, zegt hij.

Maatregelen in het voedselpatroon wil Wiebes niet nemen, al laat hij wel doorschemeren dat hij zelf geen vlees eet. “Laten wij het goede voorbeeld blijven geven en laten we de rest van Nederland vrij laten in hun keuze”, zegt Wiebes tegen Wassenberg.

Laatste reacties

 • brutus71

  Die malle Wiebes heeft een goede visie op de landbouw

 • Alco

  Maar deze heer Wiebes denkt wel dat de grootte van veehouderij wel te maken heeft met het milieu.
  Wat zou ik toch graag een onderhoud willen hebben om alles eens goed uit te leggen.

 • Maas1

  Dat heeft Wiebes goed gezien niet alleen de veehouderij kan dan opstappen maar wat geheel niet onbelangrijk is dat de industrie waar de innovatie ontwikkeld en in de markt gezet wordt hun oren ook naar elders kunnen laten hangen.Ze hebben er geen notie van hoeveel mensen er leven van de veehouderij en de veehouderij van de andere aan verwante ondernemingen.

 • mtseshuis

  Vandaar dat die Kwiebes altijd zo warrig is: Hij eet geen vlees! Dat zou verboden moeten worden voor mensen in zulke belangrijke functies, want het tast de hersenen aan... Dat blijkt dan maar weer...

 • sdesnoeck

  De Nederlandse veehouderij blijkt een van de meest duurzame te zijn om aan de wereldwijde dierlijk eiwitbehoefte te voldoen

 • Maas1

  @sdesnoeck,zoo breng jij de boeren het hoofd op hol.Het is natuurlijk volledig kwats om te veronderstellen dat wij boeren hier in Nederland de wereld kunnen voeden,we kunnen hooguit een bijdrage leveren aan.
  Het huidige kabinet heeft wel de potentie om van €1 €500 te maken.
  Groenlinks snapt er geen houtje touwtje van,en Thierry Baudet weet niet welke golfslag hij moet meten als er een vrachtschip voorbij komt!

 • mtseshuis

  @Maas, volgens mij zegt desnoeck dat toch ook? Hij stelt écht niet dat wij de hele wereld kunnen voeden, maar dat wij 1 van de meest duurzame zijn om aan de wereldwijde dierlijk eiwitbehoefte te voldoen. En 100% gelijk heeft hij!

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.