Home

Nieuws 1 reactie

VVD wil oplossing buitenlandse stagiaires zonder T-rijbewijs

VVD maakt zich zorgen over buitenlandse stagiaires die niet op trekkers mogen rijden in Nederland.

Kamerleden Remco Dijkstra en Helma Lodders hebben Kamervragen gesteld waarom Nederlanders met een B-rijbewijs (auto) van voor 1 juli 2015 wel met een trekker mogen rijden en buitenlanders niet. Mensen met een rijbewijs van na 1 juli 2015 moeten een T-rijbewijs hebben om met een trekker te mogen rijden. In andere landen kennen ze geen T-rijbewijs, waardoor mensen wel een trekker mogen besturen met een B-rijbewijs. Door dit verschil in regelgeving mogen buitenlandse stagiaires niet met een trekker op de openbare weg rijden. De Kamerleden vragen minister Cora van Nieuwenhuizen van verkeer om dit probleem op te lossen.

Eén reactie

  • Jan-Zonderland

    Wat moet er opgelost worden ? De regels gelden toch voor iedereen, onafhankelijk van afkomst, ras, huidskleur, taal etc.

Of registreer je om te kunnen reageren.