Home

Nieuws 7 reacties

Draaiboek voor wolven moet weer aangepast

Het wolvendraaiboek waar provincies samen aan werken, is door de gedeputeerden van de provincies voor aanpassing teruggestuurd naar de werkgroep.

Dat bevestigen het Platform Kleinschalige Schapen- en Geitenhouders en het platform NoWolves die het concept ter inzage aanboden aan Boerderij Vandaag. Over op welke punten het concept aangepast moet worden, kon BIJ12, de organisatie waarin de provincies zijn verenigd, geen uitspraken doen.

Een woordvoerder bevestigde wel dat er inderdaad nog een keer naar het draaiboek wordt gekekenen dat gehoopt wordt dat het definitieve draaiboek dit jaar nog uitkomt.

Lees ook: Veel meer schapen gedood door wolven

Hobby-schapenhouders benadeeld

In het concept zouden hobby-schapenhouders benadeeld worden in tegemoetkomingen voor preventieve maatregelen. Daar kwam vanuit het Platform kritiek op. Het Platform zegt echter niet meer betrokken te worden bij verdere invulling van het draaiboek. NoWolves verwacht niet dat het plan specifiek op het punt van de hobbyhouders wordt aangepast.

Draaiboek richt zich op rondzwervende wolven

De werkgroep LUPUS werkt aan een aanpassing van het wolvendraaiboek. Het wolvendraaiboek dat er nu is, richt zich op rondzwervende wolven en niet op wolven die zich in Nederland lijken te vestigen. Het draaiboek moet provincies handvatten geven in deze nieuwe fase.

Lees ook: Boer moet vee zelf beschermen tegen wolf en hond

Laatste reacties

 • Mtswie

  Gewoon afschieten. Ze waren vroeger niet gek

 • veldzicht

  Raar volk die dierenactivisten,als een dier naar de slacht gaat staan ze te jammeren en is dat zielig,worden hele kuddes schapen op een afschuwelijke manier levend de ingewanden door wolven er uitgetrokken staan ze erbij te juichen. @Mtswie,groot gelijk ,afschieten dat ongedierte.

 • Jazeker

  Op álle fronten moet het plan worden aangepast. Lijkt werkelijk nergens op, is geschreven door natuurorganisaties en wolvenliefhebbers en er is totaal geen rekening gehouden met mensen met dieren en mensen die in het buitengebied wonen.
  Volgens het plan moet je het bijvoorbeeld maar normaal vinden dat die roofdieren op en over je erf lopen, je mag ze niet verstoren, ze mogen je dieren pakken en komen daar mee weg,.... en is er sprake van een wolf die agressief is naar mensen of erger, dan moet het over heel veel lagen heen, wil er iets aan gedaan worden.... zijn helemaal de weg kwijt.

 • Jules Vismale

  Adolf Hitler, Jozef Stalin en Mao Zedong waren dus zeker geen moordenaars? Ik heb ooit een verhaal gelezen dat een wolf in 1943 puur toevallig bij Katyn (Wit-Rusland) een groot massagraf opspoorde met 20.000 Poolse officieren daarin die door de NKVD van Stalin waren vermoord en ironisch genoeg door middel van afschieten!

 • Alco

  Daar heb je weer zo'n prediker.
  Net alsof wij de bovenste drie aanhangen.

 • farmer135

  Zouden die wolven zich ook aan het draaiboek houden ?

 • wienbemelmans

  Niet over praten gewoon afschieten.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.