Home

Nieuws 4 reacties

Zittingsdatum POR-rechtsprocedure 15 februari

De varkens- en pluimveehouderij vechten de beëindiging van de POR-regeling aan; de rechtszitting vindt plaats op 15 februari.

De Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV), LTO-NOP, Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP) en Coöperatie Duurzame Energieproductie Pluimveehouderij (DEP) stappen op 15 februari naar de rechter. De 4 partijen vechten de beëindiging van de POR-regeling per 1 januari dit jaar aan.

De Regeling Ontheffing Productierechten Meststoffenwet (POR-regeling) is in januari 2015 voor het laatst opengesteld voor varkens en pluimvee. De regeling biedt ruimte voor 121.622 varkenseenheden en 1.200.000 pluimveerechten.

LNV: derogatie maakt verlenging POR-regeling onmogelijk

Het ministerie ziet geen mogelijkheden voor de verlenging van de POR-regeling vanwege de derogatie. De afschaffing jaagt pluimvee- en varkenshouders op extra kosten, omdat zij productierechten moeten aanschaffen ondanks het feit dat ze geïnvesteerd hebben in duurzame stallen en ze de mestverwerking op orde hebben.

Laatste reacties

 • aitinkjansman

  Dus de kippen en varkens boeren draaien op voor de koeien boeren.???

 • Wortels83

  Zo is het altijd al geweest... :(

 • HeinCarien

  De pluimveehouders en varkenshouders die ook por rechten gevraagd hebbben en niks gekregen hebben, wat moeten die dan wel niet denken.

 • groot boerdam

  Nou HeinCarien dat kan ik jullie wel vertellen.
  Die hebben de rechten toenmaals mooi goedkoop aangeschaft.
  En de mest voor weinig afgevoerd toen de dep leden een dikke prijs hebben betaald!
  Dus samengevat de por boeren moeten dus nu dure rechten kopen en de mest 10 jaar te duur afgevoerd!

Of registreer je om te kunnen reageren.