Home

Nieuws 2 reacties

VVD bepleit vervroeging inzaaidatum vanggewas

De VVD wil dat de inzaaidatum voor vanggewassen wordt vervroegd.

Nu mogen vanggewassen ingezaaid worden in de periode van 15 juli tot 15 oktober. VVD’er Helma Lodders vraagt de regering in een motie de inzaaidatum te vervroegen tot direct na de oogst van het hoofdgewas.

Minister is tegen

Minister Henk Kamp is daar niet voor. Hij meent dat daardoor problemen kunnen ontstaan bij de opgave die boeren moeten doen voor hun bouwplan. Ze hebben dan minder tijd om hun steunaanvragen via de gecombineerde opgave te doen, aldus Kamp.

Dinsdag stemming over motie

“De vervroeging van de datum vind ik ongewenst, ook uit het oogpunt van de informatie-inwinning die nodig is”, zegt Kamp. De periode voor het inzaaien van vanggewassen tussen 15 juli en 15 oktober is volgens hem lang genoeg. Hij ontraad de motie van Lodders, die dinsdag 26 september in stemming komt.

Laatste reacties

 • koeien10

  als de grondomstandigheid goed is zaaien de meeste boeren optijd een vanggewas dus waarom weer strengere regels voor de boeren de regeldruk lijkt niet testoppen.

 • gdluggenhorst1

  Onderzaai (bij mais) lijkt het beste.
  De kunst is om dit op het juiste moment te doen...
  Inzaai na 1 oktober heeft weinig zin meer....
  Maar de weersomstandigheden hebben altijd veel invloed op het lukken of mislukken!

Of registreer je om te kunnen reageren.