Home

Nieuws

Onderzoeksraad beperkt zich niet tot fipronil

Het onderzoek van de Onderzoeksraad voor Veiligheid, dat wordt ingesteld naar aanleiding van de fipronil-affaire, gaat verder dan alleen de aanwezigheid van het bestrijdingsmiddel in de voedselketen.

Dat blijkt uit de brief die voorzitter Tjibbe Joustra daarover heeft gestuurd aan minister Henk Kamp (Economische Zaken) en minister Edith Schippers (Volksgezondheid, Welzijn en Sport).

De aanleiding voor het onderzoek is de fipornil-affaire. Maar het onderzoek richt zich in brede zin op de rol van alle betrokken partijen (zowel bij overheid als in het bedrijfsleven) bij incidenten rondom voedselveiligheid en op de normale gang van zaken daarin.

Aandacht voor functioneren van NVWA

Verder zal de organisatie en het functioneren van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) nadere aandacht krijgen. Ook richt de onderzoeksraad zich op de eigen verantwoordelijkheid van de pluimveesector en de wijze waarop de sector functioneert, waarbij ook de certificering aan bod komt.

Joustra zegt dat hij in zijn onderzoek ook de aanbevelingen en constateringen meeneemt die zijn gedaan in het onderzoek naar de risico’s in de vleesketen. Daarnaast zullen ook de bevindingen van het onderzoek van Winnie Sorgdrager door de Onderzoeksraad erbij worden betrokken.

Of registreer je om te kunnen reageren.