Home

Nieuws 10 reacties

Lubach lanceert Slechter Leven Keurmerk

Televisiemaker Arjan Lubach presenteerde op tv het Slechter Leven Keurmerk, als satirische tegenhanger van het Beter Leven Keurmerk.

“Veel dieren in de bio-industrie hebben een rotleven”, betoogt Arjen Lubach in het satirische tv-programma Zondag met Lubach. Hij lanceert daarom het Slechter Leven Keurmerk, als tegenhanger van het Beter Leven Keurmerk.

Stalbranden en fipronil-affaire

In zijn redenatie gaat Lubach in op recente gebeurtenissen in de intensieve sector, zoals stalbranden en de fipronil-affaire. De oorzaak van het gebrek aan dierenwelzijn is volgens het item in Zondag met Lubach de dalende prijzen en intensivering van de sector.

Slechter Leven-stickers ‘gratis te bestellen’

De Slechter Leven-stickers zijn volgens Lubach gratis te bestellen en hij vraagt zijn kijkers knipogend om ze niet in de supermarkt op verpakkingen vlees te plakken. De stickers zijn overigens inmiddels niet meer verkrijgbaar.

Op sociale media laten veehouders weten het niet eens te zijn met de visie van Lubach.

Laatste reacties

 • alco1

  Dit krijg je ervan als je als belangenbehartiger alles maar op zijn beloop laat.

 • YOMI

  De heer Lubach suggereert in zijn programma dat het vlees wat zonder keurmerk Beter Leven 1 ster in de winkelschappen ligt, afkomstig is van dieren die een slechter leven hebben gehad. Vandaar ook zijn stickeractie.

  Maar wat blijkt. Het meeste vlees in de supermarkten waar geen keurmerk op zit, voldoet minimaal aan de criteria van "Het Varken van Morgen".
  En qua dierenwelzijn is het Varken van Morgen niet alleen minimaal gelijk aan het Beter Leven Keurmerk, maar het heeft daarnaast ook nog aanvullende criteria voor milieu.
  In feite is het vlees zonder keurmerk dus nog beter dan het vlees met het Beter Leven Keurmerk.

  Deze hele stickeractie slaat de plank dus volledig mis en Lubach ontbreekt het dus duidelijk aan kennis en de juiste informatie.


 • willemsenG.

  populistische schreeuwerd !...... waar blijven de reacties van belangenbehartigers

 • r.zijlmans1

  je neemt deze sticker actie toch niet serieus van die Lubach, kom op mensen zijn jullie nou zo dom of .....

 • wienbemelmans

  ik wil wel eens een stal zien waar de varkens het slecht hebben,ondertussen heeft elke tv man zijn mening zo als Youp van het Hek en nu die Lubach weer in mijn ogen zijn ze nog nooit in een varkens stal geweest .ze blairen er alleen maar over om in de belangstelling te staan, zielige figuren zijn het.

 • gdluggenhorst1

  Ik schrok ook gisteravond vreselijk van zijn geventileerde mening! Weer zo'n rooie rakker die meent overal een juiste mening over te hebben! MIS!! Maar het kwaad is weer geschiedt!

 • arink

  Geschiedt?

 • 0064376

  Heeft hij misschien een (financieel) duwtje van wakker dier gehad

 • Tinus1

  Die extra contributies aan oa. POV voor PR, niet nodig......wel dan?!! Je houdt er deze gasten niet mee tegen maar dan weet de burger tenminste het hele verhaal. Of zoals die consument in het filmpje zegt: die kip maakt zich toch ook niet druk om mijn leven...!

 • wienbemelmans

  Wat zijn het hufters alleen zo kunnen ze zich interessant maken over de rug van de boeren,ze lullen maar .maar zijn noch nooit in een stal geweest weten niet waar ze over lullen alleen van horen zeggen,het zelfde als die Youp van het Hek de veehouders verdienen hun geld niet zo makkelijk als die lui ze hoeven alleen maar te graaien en over andere mensen praten.( wat leuk is dat toch )

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.