Home

Nieuws 2 reacties

LTO vraagt waardering voor agrarische energieproductie

De Nederlandse land- en tuinbouw produceren meer energie dan zij gebruiken. Die inspanning van de agrarische sectoren zou waardering moeten krijgen in Den Haag, vindt LTO Nederland.

De Tweede Kamer praat donderdag over het aandeel hernieuwbare energiegebruik in het totale energiegebruik in Nederland. Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de statistiek neemt het aandeel hernieuwbare energie in het totaalgebruik nauwelijks toe.

LTO vraagt aan de Kamer te letten op belangen van boeren en particulieren die grond hebben voor grote en kleine windmolens. Het draagvlak voor het plaatsen van windmolens zou kunnen toenemen als omwonenden de kans krijgen mee te investeren en daarin ook mee te kunnen delen, vindt LTO.

Kampioen in opwekken duurzame energie

In een notitie voor Kamerleden stelt LTO dat boeren en tuinders kampioen zijn in het opwekken van duurzame energie. Bij 42% van de duurzame energie-opwekking in Nederland zijn boeren betrokken, concludeert LTO op basis van cijfers van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Boeren en tuinders zetten vooral in op windenergie en biomassa. Maar ook energieproductie met zonnepanelen neemt steeds meer toe.

Laatste reacties

  • agro1

    mooie akkers/weiden met zonnepanelen, daar wordt tenminste iets geproduceerd, wat WEL gewaardeerd wordt en geen kooldioxide-scheten laat. draagt tevens mooi bij aan het reguleren van het wereldwijde overschot aan voedselgrondstoffen. zal van de polletiek dus niet mogen.

  • WGeverink

    Voor zonnepanelen is de vervuiling van te voren al gebeurd @agro.

Of registreer je om te kunnen reageren.