Home

Nieuws 1 reactie

Kamp: geen denken aan vermindering subsidie mestvergisting

Minister Henk Kamp (Economische Zaken) is niet van plan de steun voor mestvergisting te verminderen of beëindigen.

Hij zei donderdag in debat met de Tweede Kamer dat mestvergisting kan bijdragen aan zowel duurzame energiewinning als aan vermindering van de milieu-effecten van de landbouw. Kamp roemde het initiatief van FrieslandCampina om op grote schaal mestvergisting op te zetten.

De minister deed zijn uitspraken tijdens het debat over hernieuwbare energie. Frank Wassenberg van de Partij voor de Dieren en Sandra Beckerman van de SP drongen in een motie aan op de beëindiging van subsidie voor mestvergisters, zodat er meer geld kan worden besteed aan innovatie in windenergie. Volgens SP en PvdD is bij de productie van mest sprake van veel energieverspilling, ‘terwijl het vergisten van mest erg weinig energie oplevert’.

Eén reactie

  • puinhoop

    Hij heeft het altijd over milieueffecten van de landbouw en nooit van (vlieg)verkeer. Mobiel zoals het een VVD-er betaamd en ook nog gesponsord door PON.!!!
    Is deze subsidie dan geen staatssteun??? Als FC dit zo graag wil betalen ze toch alles zelf!!

Of registreer je om te kunnen reageren.