Home

Nieuws

John Deere doet overname in kunstmatige intelligentie

John Deere breidt verder uit op het gebied van smart farming.

John Deere investeert $ 305 miljoen dollar (€ 250 miljoen) in de overname van Blue River Technology. Het eveneens Amerikaanse technologiebedrijf ontwikkelt kunstmatig intelligente apparatuur voor onder andere gewasbescherming. Dit maakten beide bedrijven bekend.

Slim onkruid bespuiten

De huidige 60 werknemers blijven werkzaam voor Blue River in het Californische Sunnyvale. De techneuten hebben succesvol een automatisch werktuig ontworpen dat onkruid bespuit. De computer van het apparaat ‘ziet’ planten en vergelijkt deze met de interne database en kan beter dan het menselijk oog beoordelen wat voor soort plant het is, om vervolgens de benodigde hoeveelheid bestrijdingsmiddel te spuiten. Een camera aan de achterkant controleert het werk en ‘leert’ van zijn fouten. Op deze manier worden de gewassen minder aangetast en is er minder bestrijdingsmiddel nodig. Deze techniek is ontworpen voor gebruik bij katoenplanten, maar John Deere ziet kansen om deze techniek ook bij andere gewassen toe te passen.

Robot herkent zwakke planten

Een ander succesvolle robot is een machine die zwakke slaplanten herkent en deze robotmatig elimineert om sterkere planten meer ruimte te geven. Daarbij besluit een algoritme welke planten het beste resultaat zullen opbrengen.

Momenteel werkt Blue River aan een technologie om drones een volledig veld aan gewas in kaart te brengen. De drone controleert hoe accuraat de andere slimme systemen hebben gewerkt en waar het nog tekortschiet.

Versnelling innovatie

John Deere ziet met de aankoop kansen om de innovatie op het gebied van precisie-landbouw te versnellen en hierin voorop te lopen in de sector. Het bedrijf verwacht dat de transactie aan het einde van de maand voltooid zal zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.