Home

Nieuws 3 reacties

HAS Hogeschool tweede beste in hbo-keuzegids

De HAS Hogeschool is opnieuw uitgeroepen tot de tweede beste middelgrote hogeschool van Nederland. Dat blijkt uit de Keuzegids Hbo 2018 die toetst op onderwijskwaliteit en studenttevredenheid.

De HAS behaalde dit jaar een totaalscore van 73 punten. Vorig jaar waren dit er nog 70,5.

Opleidingen die meer dan 75 punten scoren, krijgen het stempel topopleiding. Bij de HAS Hogeschool in Den Bosch geldt dit voor 4 van de 10 opleidingen. Daaronder voedingsmiddelentechnologie (82 punten) en bedrijfskunde en agri-foodbusiness (80 punten). De HAS-vestiging in Venlo kreeg drie ‘topnoteringen’, waaronder eveneens bedrijfskunde en agri-foodbusiness (78 punten) en food innovation (76 punten).

Instroom nieuwe studenten

De hoge scores voor de HAS-opleidingen werken ook door in de instroom van nieuwe studenten. Dit jaar schreven 1.226 studenten zich in. Dat waren er een jaar eerder nog 1.156. Toegepaste biologie is de best gewaardeerde én populairste opleiding. Dit jaar schreven 223 studenten zich hiervoor in.

Laatste reacties

  • farmerbn

    Je bent tegenwoordig nogal snel een top-school. In NL willen ze bijna 100% diploma-garantie en dan noemen ze je een top-school. Eigenlijk stelt zo'n studie niks meer voor als bijna iedereen het diploma haalt. Er zijn geen toelatingsexamens meer dus iedereen mag de opleiding doen en bijna iedereen slaagt. We moeten eigenlijk teruggaan naar max 75 % van de leerlingen een diploma waardoor het niveau automatisch omhoog gaat.

  • tlohman

    Nodig u graag uit om ons onderwijs een keer te komen ervaren! Misschien verrassen we u wel?

  • farmerbn

    Jammer dat ik ze niet meer heb want anders zouden we de huidige studenten de proefwerken van ons kunnen laten maken. Het ging over links en rechts draaiende suikers bij scheikunde, en integreren bij wiskunde. Talen als frans en duits. Wat ze nu leren is glad praten maar een solide kennis van basisvakken is verdwenen. Er komen teveel gediplomeerden die ik niet zou willen hebben als voervoorlichter of bankman. Beter uitselecteren in het zware eerste jaar dan gediplomeerden kweken die later geen fatsoenlijke baan kunnen krijgen. Uit frustatie gaan die bij de verkeerde groepen werken en steken daarbij ongepast stokken in de wielspaken van de boeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.