Home

Nieuws 1 reactie

19% van miljonairs heeft landbouwbedrijf

Van de 106.000 Nederlanders met een vermogen van € 1 miljoen of meer heeft 19% een landbouwbedrijf.

Werkzame miljonairs zijn naast in de landbouw vooral actief in de handel, financiële en zakelijke dienstverlening. Dat meldt het CBS op basis van cijfers per 1 januari 2015.

Volgens het CBS is de definitie van miljonair: particuliere huishoudens, woonachtig in Nederland met een vermogen van minstens € 1 miljoen, exclusief de waarde van de eigen woning en de eventueel daarop rustende hypotheekschuld.

Meeste miljonairs zijn ondernemer

De landbouw, inclusief bosbouw en visserij kent als bedrijfstak relatief veel zelfstandige ondernemers die een groot deel van hun vermogen in hun onderneming hebben zitten, waaronder grond. Onder de miljonairs in de landbouw zijn 6.100 melkveehouders en 3.300 akkerbouwers en telers.

De meeste miljonairs (38%) zijn ondernemer, zij verdienen per jaar gemiddeld € 88.300. 62% van de miljonairs heeft een vermogen tussen de € 1 miljoen en € 2 miljoen. Ongeveer een derde van dit vermogen zit in een onderneming en onroerend goed, zoals grond en gebouwen.

Eén reactie

  • farmerbn

    Rare definitie als het woonhuis daar niet bij zit. Een boertje met 15 ha is dus een miljonair en een burger met een huis van een miljoen niet. Mischien hetzelfde bij een boer met een lijfrente van één miljoen die miljonair genoemd wordt met een jaarlijkse opbrengst van 3% dus 30.000 euro. Een burger die een pensioen heeft van 60.000 euro per jaar zit zeker niet in de groep van miljonairs. Het lijkt dat het CBS stemming maakt om aan te geven dat boeren erg rijk zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.