Home

Nieuws 1 reactie

DLV: vraag alvast omgevingsvergunning aan

Adviesbedrijf DLV Advies raadt geitenhouders buiten Noord-Brabant en Gelderland met uitbreidingsplannen aan om maar vast een omgevingsvergunning aan te vragen. Zo kunnen ze voorsorteren op een mogelijk verbod in hun provincie.

DLV Advies acht het niet ondenkbaar dat andere provincies het voorbeeld van Noord-Brabant en Gelderland zullen volgen en extra eisen zullen stellen aan geitenhouderijen of zelfs een verbod zullen instellen.

Bouwstop geitenhouderij

Gelderland publiceerde 30 augustus een voorbereidingsbesluit voor een bouwstop, Noord-Brabant kondigde op 7 juli een bouwstop af. Hierdoor is het in deze provincies onmogelijk om een geitenhouderij te vestigen of uit te breiden. Ook omschakelen naar de geitenhouderij kan daar niet meer. Wie al voor die datum een omgevingsvergunning heeft aangevraagd, is uitgezonderd.

Eén reactie

  • Arnens

    DLV advies hoe dom kun je zijn om dit zo de wereld in te brengen!!!!!
    Provinciebesturen zullen nu landelijk juist actie ondernemen als je dit soort adviezen rondstrooit.

Of registreer je om te kunnen reageren.