Home

Nieuws 1 reactie

Varken wordt rustig van eigen spiegelbeeld

Varkens worden rustig van hun eigen spiegelbeeld. Dat concluderen Amerikaanse wetenschappers in een onderzoek naar aan welke hokuitvoering een varken de voorkeur geeft.

In het onderzoek konden varkens kiezen uit vier verschillende hokken: een standaardhok met een metalen roostervloer (controle), een hok met een rubberen mat op de vloer, een hok met een spiegel en een hok met een kijkgat waardoor ze een soortgenoot konden zien.

Beter omgaan met stress

Zonder de aanwezigheid van mensen hadden de varkens een lichte voorkeur voor de ‘sociale’ hokken (met spiegel en kijkgat). Wanneer er mensen in de stal zijn, waren de varkens bijna 90% van de tijd in een van de twee sociale hokken te vinden. Daarbij was het hok met de spiegel net zo populair als het hok met het kijkgat. De onderzoekers denken dat dieren die alleen gehuisvest zijn, beter met stress kunnen omgaan als ze over een spiegel beschikken.

Eén reactie

  • daan1908

    Het zijn net ..................

Of registreer je om te kunnen reageren.