Home

Nieuws 5 reacties

Leden CAV Den Ham steunen bestuur

101 leden van CAV Den Ham spreken in een brief hun vertrouwen uit in de Raad van Commissarissen (RvC) en de directie.

Ze roepen RvC en directie op het beleid door te zetten. Wel zijn ze bezorgd dat de recente opstand van zo'n vijftig leden het voortbestaan van de mengvoer- en inkoopcoöperatie uit Overijssel.

RvC-voorzitter Martijn Timmermans zegt blij te zijn met de steun en het gesprek met de groep van vijftig aan te willen gaan. Zowel RvC als directeur Gert Bargeman zeggen niet op te willen stappen omdat dit de continuïteit van de onderneming in gevaar brengt.

Professionalisering organisatie

In totaal telt CAV Den Ham circa 170 leden, wat suggereert dat een kleine minderheid zich afzijdig houdt in de discussie. Het beleid waar de 101 leden zich achter scharen, laat zich samenvatten als professionalisering van de organisatie. Sinds Bargeman in de zomer van 2013 aan het bewind is, is de onderneming sterk aan het veranderen. Zo worden financiële cijfers vaker en gedetailleerder binnen de onderneming en met de RvC gedeeld.

Bedenkelijke transacties

Volgens critici zijn er bedenkelijke financiële transacties geweest tussen het bedrijf en leden van de RvC en zijn de resultaten slecht. De kritiek wordt geuit door een aantal coöperatieleden, maar ook personeelsleden. Zo volgt Bargeman een cursus ‘dienend meesterschap’ bij Nice, een onderneming die wordt geleid door een commissaris. De cursus kost een volgens een aantal leden absurd bedrag van € 12.000.

Daarbij wordt gesuggereerd dat het gaat om een cursus van slechts enkele dagdelen. In een reactie zegt Bargeman dat de cursus plaatsvindt over vijf blokken en een periode van anderhalf jaar en dat hij het volgen van de cursus heeft voorgelegd aan de voorzitter van de RvC, die niet bij Nice is betrokken. Bovendien is het volgens Bargeman de eerste cursus die hij volgt. Over een directieperiode van vier jaar zijn de opleidingskosten dus gemiddeld € 3.000 geweest.

Laatste reacties

 • mtseshuis

  Mooi zakie daar.... Ook in een kleine coöp volop graaigedrag en "ons kent ons"

 • wat een onzin reactie @mtseshuis
  Wees blij dat directieleden en coöperatiebestuurders zich openstellen voor scholing en kennis verwerving want dat is een noodzakelijke stap in een stukje meer heldere en goede aansturing van onderneming en coöperatie.

  Of dit nu bij NICE gebeurt of bij een andere club dat doet er niet veel toe.

  Het genoemde bedrag is alles binnen proporties van wat gebruikelijk is voor dit soort trajecten waar je in beperkte tijd met een hele berg huiswerk voor thuis een stuk bagage krijgt op universitair niveau.

  Je kan natuurlijk ook de plaatselijke loodgieter vragen om je bestuurders te scholen zal je rond de 60 euro per uur kosten inclusief zn klussenbus.

 • magele

  Dit is maar het topje van de ijsberg, de directeur en commisarissen graaien wat ze maar kunnen, 71000 euro presentie gelden commisaris noordman krijgt zomaar 36000 euro toegeschoven door de directeur en ga zo maar door.Ik hoor bij de opstandige leden en wat er ook gebeurt weg moeten ze.

 • mtseshuis

  Nou @Vogelaar, er is daar wel wat meer aan de hand dan een uit de hand gelopen scholing bij een "toevallige kennis"... De leden hebben niet veel keus, anders gaat "hun"coöperatie eraan, kennelijk weten ze dat daar in het bestuur en bij de RvC ook heel goed....

 • magele

  slimmeboer.blogspot.com

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.