Home

Nieuws 2 reacties

ForFarmers tegen Brabantse veehouderijplannen

Na Agrifirm en De Heus heeft ook ForFarmers als grote, landelijk mengvoerconcern zich tegen de Brabantse veehouderijplannen gekeerd.

ForFarmers roept Provinciale Staten op om vrijdag de plannen voor versnelde verscherping van stikstofregels weg te stemmen. De veehouderij is een belangrijke spil in de economie van Nederland en Brabant, aldus het bedrijf.

Het doorvoeren van de plannen betekent dat veel veehouders in financiële problemen zullen komen, aldus ForFarmers, die door geen enkele vorm van ondernemerschap kunnen worden opgevangen. Het bedrijf ondersteunt zijn klanten en de oproep die de brancheorganisatie voor voerproducenten Nevedi eerder deze week richtte aan de provinciale politiek om de plannen van tafel te vegen.

‘Duurzaam ondernemen wordt erg moeilijk gemaakt’

ForFarmers is voor verduurzaming omdat het de basis is voor een gezonde bedrijfsvoering, aldus Jan Baan, directeur varkenshouderij van ForFarmers. “Maar door ‘staldering’, waarbij in Noord-Brabant de bouw of ingebruikname van een nieuwe stal uitsluitend is toegestaan als er elders in dezelfde regio 110% van het staloppervlak verdwijnt, en door al in 2022 in plaats van 2028 te moeten voldoen aan de lagere eisen voor stikstofemissie, wordt duurzaam gericht ondernemerschap van veehouders erg moeilijk gemaakt.”

Ook Vion, Rabobank en ZLTO tegen plannen

Naast de mengvoerbranche hebben ook onder meer vleesconcern Vion en de Rabobank zich tegen de plannen gekeerd. Volgens de boerenorganisatie ZLTO worden honderden bedrijven de armoede in geworpen terwijl nog eens honderden bedrijven moeten verdwijnen, wanneer ze onder meer niet in 2028 maar al in 2022 moeten voldoen aan verscherpte staleisen.

Laatste reacties

  • alco1

    Als je ze maar aan de centen komt!!!!

  • John*

    en ondertussen is er al een mailing rond van farmconsult rond met welke adviesdiensten ze kunnen leveren als het er doorheen komt.. lekker hypocriet..

Of registreer je om te kunnen reageren.