Home

Nieuws 3 reacties

De Heus fel tegen Brabantse veehouderijplannen

De Heus is tegen Brabantse plannen voor versnelde invoer van duurzaamheidseisen.

Vrijdag wordt over de plannen van het provinciebestuur gestemd. Het veevoerconcern roept Provinciale Staten op tegen te stemmen. Eerder riepen vanuit het bedrijfsleven onder meer Rabobank en Agrifirm de plannen van tafel te vegen.

De Heus heeft vier fabrieken in de provincie. Het bedrijf vindt het onverantwoordelijk dat het provinciebestuur wil eisen dat veehouders niet in 2028 maar al in 2022 voldoen aan verscherpte stikstofeisen. Sneller afschrijven plus fors investeren betekent in de praktijk volgens De Heus dat veel bedrijven failliet zullen gaan.

Tegen staldering

De Heus is ook tegen staldering, waarbij in de regio Oost- en Zuid-Brabant de bouw of in gebruik name van een nieuwe stal uitsluitend is toegestaan als er elders in dezelfde regio 110% van het staloppervlak verdwijnt. Het is een maatregel die volgens De Heus een toekomst en duurzaam gericht ondernemerschap van veehouders juist bekneld en hen terugwerpt in hun ontwikkeling.

De Heus, een de grootsten in zijn categorie, wijst erop dat de Brabantse veehouderij al allerlei stappen, zelfs bovenwettelijk, heeft gezet om de sector te verduurzamen.

‘Topsector’

Het bedrijf spreekt van een sector “die zich met recht ‘Topsector’ mag noemen en op mondiaal niveau wordt gezien als voorbeeld van een efficiënt en duurzaam veehouderijsysteem.”

“Alles overziend kunnen we niets anders dan vaststellen dat genoemde maatregelen dramatisch zullen uitpakken voor het voortbestaan van veehouderijven, de concurrentiepositie van de overblijvende bedrijven en de werkgelegenheid in de regio, zowel in de primaire sector als in de periferie.”

Laatste reacties

  • Zuperboer

    Dat krijg je als de rooien het bewind weer over aan t nemen zijn. Marcus Bakker zijn idealen leven voort zowel bij de SP maar ook bij Groen Links (met recht een wolf in schaapskleren). In dit politieke klimaat zorgt de PvdD voor de rest van het linkse vuurwerk.

  • IkBenBoerHarms

    Economische vluchtelingen worden binnengehaald alsof het goud is. Boeren die zich kapotwerken en zorgen voor het belangrijkste wat een mens nodig heeft, gezonde voeding, worden weggejaagd. Wat zijn veel mensen in ons land toch volledig de koers kwijt !! VVD kom alsjeblieft tot bezinning !!

  • Het bijzondere is dus dat de N depositienormen zijn gebaseerd op 2 MEETPUNTEN
    2 meetpunten beste mensen ,daar is deze onrechtmatige wetsaanpassing op gebaseerd, maar afspraak is afspraak ,Dus ik hou me aan de afspraken die vastliggen in mijn vergunning ,daarin staat niet dat deze voortijdig eenzijdig genegeerd mogen worden ,IK DIEN ME AAN DE WET TE HOUDEN ,EN DAT GA IK DOEN,en roep iedereen op dat ook te doen

Of registreer je om te kunnen reageren.