Home

Nieuws 7 reactieslaatste update:10 jul 2017

Geitenhouderij Brabant per direct op slot

Tijdens de behandeling van de plannen voor een versnelde verduurzaming van de veehouderij, heeft Statenlid Arend Meijer van D66 een amendement ingediend dat op voorhand al gesteund wordt door een meerderheid van de fracties.

De geitenhouderij zou door het amendement per direct op slot gezet worden. Alleen met een vergunning van voor 7 juli 2017 mag nog gebouwd worden.

‘Verplaatsen en uitbreiden niet meer mogelijk’

Er komt een tijdelijk moratorium voor geitenhouderijen tot 2020. “Het verplaatsen en uitbreiden van geitenhouderijen is vanaf vandaag niet meer mogelijk, als het amendement wordt aangenomen”, aldus Meijer. “Eerst moet er een VGO-onderzoek (Veehouderij en Gezondheid Omwonenden) gereed zijn, zodat we inzicht hebben in de gevolgen van de groeiende geitenhouderij in de provincie op de volksgezondheid.”

Het amendement wordt uiteindelijk gesteund door alle partijen.

Laatste reacties

 • haj146

  Snelwegen luchtvaart etc ook direct op slot? Het is toch van de zotte hier in dit rot land hoe er met ons als agrariërs om wordt gegaan. Niet meer normaal

 • gerben5

  Schiphol 'moet' 60% groeien om bij te blijven. Een paar geiten meer mag niet

 • Frederiqe

  hoop dat vandaag nog alle vliegtuigen naar beneden donderen

 • Peerke1

  Schijtbeleid en hardstikke ... met de K van ...

 • WGeverink

  Met het Nederlands moet je tegenwoordig wel vaak tussen de regels door lezen omdat men niet recht voor de raap wil zeggen wat men bedoeld.
  Duurzaam zo heb ik geleerd betekent in heel veel gevallen politiek correct... Verduurzaming is in dit artikel een minder offensief woord voor koude sanering... "Putting lipstick on a pig" zeggen ze bij ons. Oftewel ze willen het beter laten lijken dan het is.

 • Inderdaad Geverink . Ik heb al heel vaak gevraagd wat 'duurzame landbouw' betekent, zonder zweverigheid. Geen antwoord tot nu toe

 • brutus71

  Wat een gedrogt daar in Brabant, verder is hier voldoende over gezegd, alleen 1 vraagje?

  Wat gaan de geitenboeren in de rest van Nederland doen, nog snel een vergunning aanvragen voor vergroting van de stal?

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.