Home

Nieuws 9 reacties

Van Dam verwacht kabinet voor september

Het nieuwe kabinet is er waarschijnlijk voor september.

Die verwachting sprak staatssecretaris Martijn van Dam maandag impliciet uit tijdens de vergadering van landbouwministers. “Persoonlijk ga ik ervan uit dat dit mijn laatste landbouwraad is, omdat we hopen deze zomer een nieuwe regering te hebben”, aldus Van Dam.

Vakantie

De eerstvolgende landbouwraad in juli zal de staatssecretaris aan zich voorbij laten gaan wegens vakantie. De daaropvolgende raad is op 3 tot 5 september. Van Dam gaat ervan uit dat Nederland dan een andere bewindspersoon voor landbouw zal hebben.

Nieuwe Franse landbouwminister

Van Dam feliciteerde tijdens de landbouwraad de nieuwe Franse landbouwminister Jacques Mézard, die Stéphane LeFoll is opgevolgd. Hij sprak uit te rekenen op een vruchtbare samenwerking tussen Nederland en Frankrijk.

Laatste reacties

 • ...............

  Hoeft Van Dammetje geen vervanging te regelen voor een vakantie?

 • alco1

  Ik ben bang dat de landbouw het wisselgeld wordt in het tegenstrijdige vluchtelingen debat.

 • brutus71

  Ik denk dat van Dam ook nog gewoon in functie is als stas in sept. ik vind ook erg zwak dat hij het volgende overleg heeft afgezegd, wegens vakantie, een beetje kerel had zijn plicht vervuld.

 • ENDE902

  Als je verwacht dat er voor september een nieuw kabinet is, kan je ook in september met vakantie gaan. Maar misschien heeft de heer Van Dam nog kleine kinderen, dan is dit een logische keuze.

 • koestal

  Met groenlinks wordt het niks ,dan moeten alle koeien in de wei. Maar Tjeenk Willink lukt het gelukkig niet

 • veldzicht

  Nou @alco,hoorde net dat de formatie is gestrand ,kan er geen traan om laten dat GR. Links definitief opgehoepeld is. Maar wat nu?

 • Bennie Stevelink

  Ik ben opgelucht dat GroenLinks uit de formatie onderhandeling is. Niet zozeer om het milieubeleid wat ze voorstonden maar veel meer om hun standpunt over vluchtelingen. CDA en VVD hebben er goed aan gedaan op dit punt niet toe te geven.

 • alco1

  Ik denk dat we naar een ander systeem toe moeten.
  Het zijn zo langzamerhand allemaal actie partijen geworden en die willen (kunnen)hun achterban niet verloochenen.
  Elk kamerlid krijgt twee stemmen. Eén keer mag er maar gestemd worden op de eigen partij en de andere op een andere partij waar zij het meeste sympathie voor hebben.
  Zo komt er één partij bovendrijven met het meeste gedogen en die moet dan het hele kabinet vormen.

 • veldzicht

  Daar zal wel een grondwetswijziging voor nodig zijn 75 % van de stemmen.
  zal wel weer moeilijk worden.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.