Home

Nieuws 3 reacties

VVD bezorgd over mestexport Duitsland

VVD-Kamerlid Helma Lodders maakt zich zorgen over de mestexport naar Duitsland. Ze vraagt staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken om opheldering over aanvullende regels die de Duitse deelstaat Nedersaksen stelt.

Lodders vindt dat dit in strijd is met Europese regels en vraagt Van Dam of hij de Europese Commissie hiervan op de hoogte heeft gebracht en welke actie hij heeft ondernomen om deze extra regels van tafel te krijgen. Lodders vindt het niet in lijn met Europese afspraken dat Duitsland kiest voor een mestbeleid met als uitgangspunt ‘eigen mest eerst’, waarbij de import van Nederlandse mest wordt teruggedrongen. De VVD-politica spreekt van een zeer onwenselijke situatie.

Laatste reacties

 • koestal

  Het gaat in Duitsland met de mest net als met de tolheffing

 • wmeulemanjr1

  Het blijven immer Duitsers....
  Onze reductie-koeien willen ze wel heel graag....

 • .gast

  Nederland heeft toch ook zijn eigen mestregels? Het begint al bij verplicht injecteren vs bovengronds uitrijden. Europees gezien is er totaal geen mestprobleem.

Of registreer je om te kunnen reageren.