Home

Nieuws

Regeling voor jonge boeren wordt aangepast

De steunmaatregel voor jonge boeren wordt aangepast. Dat schrijft staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken in een brief aan de Tweede Kamer.

In overleg met het NAJK zal de investeringslijst worden aangepast en het aantal investeringsopties worden uitgebreid. De lijst met mogelijkheden om investeringssubsidie te krijgen was nu volgens veel jonge boeren te beperkt.

Ook kan het minimaal te investeren bedrag per investeringscategorie worden aangepast, laat Van Dam weten. Ook dit vormde een belemmering voor het gebruik van de regeling in het kader van de tweede pijler van het GLB. Naar verwachting zullen de provincies eind van dit jaar de jonge boerenregeling, JOLA, voor de derde keer openstellen.

Of registreer je om te kunnen reageren.