Home

Nieuws 20 reacties

Ouwehand: ‘Bedrog Monsanto moet bestraft worden’

Het bedrog van Monsanto met studies over onkruidbestrijder glyfosaat mag niet zonder gevolgen blijven. Dat vindt PvdD-Kamerlid Esther Ouwehand.

Ouwehand opent donderdag 8 juni voor de Partij voor de Dieren het Tweede Kamer-debat over glyfosaat.

De Partij voor de Dieren bepleit een verbod op de onkruidbestrijder. Daarnaast vindt Ouwehand het onbegrijpelijk dat de overheid tot nu toe lauw reageert op onthullingen over gesjoemel met wetenschappelijke publicaties. Uit in de Verenigde Staten geopenbaarde e-mails blijkt dat Monsanto eigen wetenschappelijke artikelen door andere wetenschappers liet publiceren.

Tegen goedkeuring glyfosaat stemmen

Ouwehand wil de regering ertoe bewegen om in de Europese comités tegen de goedkeuring van glyfosaat te stemmen. De Europese Commissie bereidt een voorstel voor om de onkruidbestrijder voor tien jaar toe te laten. Het besluit daarover moet worden genomen in het Scopaff, het permanent comitié voor planten, dieren, voeding en veevoer, waarin alle lidstaten vertegenwoordigd zijn.

Laatste reacties

 • info36

  Ik vindt dat radicaal gedrag bestraft moet worden.

 • awknop

  Er wordt dus een toelating voorbereid gebaseerd op zelf verzonnen informatie. Dat gesjoemel van Monsanto is niet heel erg verrassend. Het is een ultra-kapitalistisch bedrijf dat geen middel onbenut laat om geld te verdienen en daarmee met niemand rekening houdt. Ik hoop dat de EU eens wakker wordt en gepast reageert. Wat mij betreft moet dat verder gaan dan het weigeren van de toelating voor glyfosfaat.

 • Peerke1

  Komen de tegenstemmers bij ons onkruid wieden voor een appel en een ei.

 • vandenbrand

  peerke, echt niet, dan halen we de producten wel uit het buitenland. vele malen goedkoper en bespoten met glyfosaat.

 • fietskip

  Vraagje: geld dat bestraffen ook voor politici met gesjoemel met wetenschap??

 • veldzicht

  Als er een is die sjoemelt met de waarheid is het de P.vdD wel,hoogtijd dat zij eens wordt afgestraft die liegen alles bij elkaar om de boeren zwart te maken
  omwille voor wat extra stemmen.

 • veelust

  Heeft mevrouw Ouwehand problemen met bedrog?? Zelf en haar partij doet niet anders dan halve waarheden(lees leugens) in de wereld brengen.

 • landboer

  Beetje eenzijdige reacties hier ,Monsanto is echt geen lieverdje! Als ik in de Boerderij lees dat glyfosaat overal in wordt teruggevonden(brood ,bier ,grondwater, menselijke urine)vraag ik mij af of het niet hoog tijd wordt om het gebruik daarvan aan banden te leggen!

 • zon

  Partij voor de dieren is zelf heel erg goed met de zaak te verdraaien en nu zeggen ze dat een ander dat niet mag.

 • Jaap39

  Even omdenken:
  wat wordt het probleem indien glyfosaat verboden wordt?

 • Bennie Stevelink

  Als we iedereen die bedrog pleegt willen bestraffen zou de PvdD samen met Milieudefensie en WakkerDier allang levenslang in de bajes zitten.

 • John*

  probleem is dat er geen goed alternatief voor glyfosaat is.. Ik snap nu ook waarom Jesse klaver de grens open wil stellen. Als dit middel verboden wordt hebben we handjes nodig om onkruid te plukken. De gemiddelde Nederlander zal hier echt niet meer aan beginnen dus dan maar afrikanen..

  het verbod op glyfosaat maakt dus een ander probleem dat van de mensenimport veel groter!

 • Falkor

  Hilarisch om alle reacties van boeren te lezen. Dus zo wordt er gedacht over een partij die als enige wel nadenkt over hoe het in de toekomst met onze planeet moet. Dat boeren (met hun voormannen van het CDA voorop) het niet echt interesseert, dat word me hier wel duidelijk.

  ALs er maar gif gespoten mag worden, stallen niet brandveilig gemaakt hoeven te worden en het eigen inkomen maar zeker wordt gesteld, dan f*uck de aarde!

 • vandenbrand

  falkor , f*uck de aarde, als de boeren de aarde ( hun eigen grond vernietigen) hebben ze geen inkomsten meer. maar als die partij van nu eens zelf eerlijk zegt dat we moeten stoppen met fucken , (daar hebben ze het lef niet voor, allen maar die paar boeren die er nog zijn in het kwade daglicht zetten). komen er minder mensen . kunnen ze als de helft van de bevolking weg is, biologisch gevoed worden . in het idee van uw partij als we nu geen bestrijdingsmiddelen en meststoffen mogen gebruiken komen we nog een aarde tekort.

 • Jaap39

  Beste Falkor, er moet eerst een alternatief zijn voor glyfosaat voor u dit soort uitlatingen doet over opmerkingen van anderen.
  Uw eigen opmerking is in die zin net zo hilarisch en eenzijdig links van aard.
  Er is in Nederland een kleine groep mensen die zich juist geweldig inzet en zich bekommerd om de aarde beste Falkor. Daar tegenaan schoppen helpt niet meer. Werkt enkel tegen.

  Zorg voor een oplossing, niet klakkeloos zaken verbieden.

 • veldzicht

  Ach @vandenbrand het heeft geen enkel nut tegen dergelijke mensen te praten,
  hebben een bepaalde tunnelvisie en alleen hun geloof is de waarheid.
  alleen snappen ze niet dat als je op land alleen maar afhaalt en geen mest of kunstmest brengt er na een paar niks meer groeit

 • veelust

  Beste Falkor wat betreft glyfosaat is geen gif maar een onkruidbestrijdingsmiddel wat werkt op basis dat het onkruidje zijn eigen dood groeit tot in de wortel en vervolgens geen sporen nalaat.overheden hebben inmiddels dit verboden opverharding waardoor er andere technieken door o.a. Gemeentes gebruikt worden denk aan onkruid branden en borstelen.Dat hiermee veel uitstoot is door al het gas wat wordt gebruikt en alle brandstof met de daarbij behorende uitstoot wordt niet over gesproken, maar dit is vele malen schadelijker voor het milieu dan 1 of 2 keer per jaar een pleksgewijze bespuiting met glyfosaat, en er wordt daarbij nog veel minder schade aan bestrating veroorzaakt dan staalborstelen en branden. Dus hier is zo'n voorbeeld van we doen of we het milieu besparen maar het tegenovergestelde is waar.

 • farmerbn

  ''Eigen wetenschappelijke artikelen door andere wetenschappers liet publiceren". Kan Ouweland beloven dat ze dat zelf of de PvdD nooit gedaan hebben en nooit zullen gaan doen?

 • agratax(1)

  Lees het artikel en je komt tot de conclusie, dat het niet gaat over Glyfosaat of over boeren die vervuilen. Het gaat over de manier waarop Monsanto met zijn rapporten knoeit en waar we dan ook onze twijfels bij moeten hebben. Monsanto roept deze weerstand bij de globale burger over zichzelf uit. Hier komt bij dat ze hun best doen om alle verantwoordelijkheid bij schade veroorzaakt door hun chemische middelen bij de instantie te leggen die de goedkeuring heeft gegeven. Een goedkeuring op basis van Monsanto rapporten. Hoe geloofwaardig zijn nu hun onderzoeksrapporten nog?? Boeren zouden kritischer moeten zijn over "Wat de fabrikant en zijn verkoper verkondigen en ook de tegen rapporten lezen. Hoe vervelend dat misschien ook is voor de bedrijfsvoering of het geweten van de boer.

 • koster

  Precies agratax en landboer.
  We kunnen wel tegen de pvdd aanschoppen, maar in deze zaak hebben ze gelijk.
  Er was landbouw voor roundup en er zal ook landbouw zijn na roundup en als het direct in de hele eu verboden wordt en als het overal wordt nageleefd dan is de nederlandse boer niet in het nadeel met zijn minder te schoffelen hectares per kilo product, eerder in het voordeel.

Laad alle reacties (16)

Of registreer je om te kunnen reageren.