Home

Nieuws 3 reacties

Noord-Holland heeft 1.300 hectare pachtgrond in de aanbieding

Provincie Noord-Holland verhuurt kortdurend grote percelen landbouwgrond aan boeren.

Provincie Noord-Holland heeft 1.300 hectare pachtgrond in de aanbieding voor volgend jaar en verder. Gegadigden kunnen zich tot 30 juni melden bij de provincie.

Het gaat om gronden, eigendom van de provincie, die nog niet nodig zijn voor het doel waarvoor ze zijn aangekocht. Denk aan verbreding van wegen, natuurontwikkeling of ontwikkeling van de landbouwstructuur.

Perceelsgrootte gemiddeld 7,5 hectare

Het gaat volgens de provincie niet om snippertjes grond. De gemiddelde perceelsgrootte is 7,5 hectare. De voorkeur gaat uit naar de maximale pachtduur van vier jaar die de provincie stelt voor deze tijdelijke contracten. Maar eenjarig is ook mogelijk. In totaal heeft de provincie 1.700 hectare in eigendom die op deze manier tijdelijk door agrariërs gebruikt kan worden. Op 400 hectare daarvan loopt nog een pachtcontract.

Duurzaam

De provincie geeft voorkeur aan boeren die gecertificeerd zijn voor een duurzaamheidskenmerk, variërend van het EKO-keurmerk en het Milieukeur tot Veldleeuwerik. Voor een complete lijst zie de website van de provincie.

De provincie stelt ook voorwaarden bij het gebruik, zoals een mest- en spuitvrije zone langs schouwsloten en de plicht om bouwland te omzomen met een bloemrijk kruidenmengsel. Ook mag in natuur- en weidevogelkerngebieden pas vanaf 15 juni gemaaid worden.

Alle onroerendgoedtransacties in het buitengebied staan in één database op boerderij.nl. Boerderij publiceert ook elke maand nieuwe gemiddelde grondprijzen per regio. Bekijk het hier.

Laatste reacties

  • Tiny1946

    Laat ze stikken met hun grond Daar is levens lang geen stuiver op re verdienen

  • pinkeltje

    Het leuke is dat iedereen dat lekker voor zichzelf mag bepalen. Vind je de grond te duur, gun dan een ander desnoods het verlies. Vrijheid blijheid en voor jou 10 anderen!

  • info36

    Met vrijheid blijheid maak je meer kapot dan je lief is. Boeren zijn net als echte mensen behoorlijk hebbelijk. En vooral geen ondernemer.

Of registreer je om te kunnen reageren.