Home

[Missing text /esp/article/type/news for nl]

Britse landbouwministerie zoekt Brexit-specialisten

Het Britse ministerie voor milieu en platteland Defra zoekt minstens 30 nieuwe ambtenaren om de problemen rond Brexit op te lossen en voor het opstellen van een nieuw nationaal landbouwbeleid.

‘’Dit is een ontzettend spannende tijd om bij Defra te werken. Wij zijn één van de leidende ministeries om een succesvolle uittreding uit de EU te regelen. De EU verlaten betekent een fundamentele verandering voor de manier waarop wij werken”, staat in de personeelsadvertenties.

Onduidelijkheid over Brexit

De feitelijke onderhandelingen tussen Brussel en Londen zijn maandag 19 juni begonnen. Aan Britse kant bestaat nog altijd veel onduidelijkheid over de te kiezen richting: een zachte Brexit met in een vorm van toegang tot de vrije markt en toegang voor EU-burgers tot Groot-Brittannië, of een harde Brexit waarbij de grenzen voor personen en goederen aan beide kanten dicht gaan.

Bij Defra gaan de meeste nieuwe ambtenaren naar de afdeling die het nieuwe beleid moet opstellen. ‘’Kennis van de landbouw, voeding en dieren- en plantengezondheid is gewenst maar niet essentieel”, stelt het ministerie tegenover potentiële kandidaten. Eén van hun taken is ook het ondersteunen van onderhandelingen over handelsakkoorden met landen elders in de wereld. De National Farmers Union is blij met de uitbreiding, zegt vice-voorzitter Guy Smith: ‘’Al een dag na het referendum riepen we dat Defra getransformeerd zal moeten worden van een ministerie dat de regels uit Brussel uitvoert tot één dat de nationale landbouw volledig begrijpt en ondersteunt”.

[Missing text /esp/commentform/registertocomment for nl]

[No translation for /esp/footer/disclaimer, nl]