Home

Nieuws

Rekenkamer tevreden met financiën kabinet

De Rekenkamer heeft dit jaar 36 onvolkomenheden aangetroffen bij het financiële beleid van het kabinet.

Dat zegt president Arno Visser van de Algemene Rekenkamer bij de overhandiging van de stukken aan demissionair minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën, op verantwoordingsdag. Het aantal onvolkomenheden is gestegen ten opzichte van vorig jaar, maar er zijn geen ernstige onvolkomenheden meer. Vorig jaar waren dat er nog drie. Over het algemeen is de Rekenkamer zeer tevreden.

De Algemene Rekenkamer beoordeelt ieder jaar het financiële beleid van de overheid. Op het gebied van Economische Zaken is de Rekenkamer kritisch over de uitvoering van de subsidie voor de brede weersverzekering en ook bij de betalingen voor natuur- en landschapsbeheer worden te veel fouten gemaakt, vindt de Rekenkamer. Daarbij werd nog de oude systematiek beoordeeld, voordat de nieuwe werkwijze met collectieven voor agrarisch natuurbeheer werd ingevoerd.

Kosten voor NVWA hoger dan begroot

Uit het jaarverslag van het ministerie van Economische Zaken blijkt dat de kosten voor de NVWA in 2016 hoger waren dan begroot, vanwege extra controles. De uitgaven van het diergezondheidsfonds waren ook hoger dan begroot, vanwege uitbraken met vogelgriep.

Of registreer je om te kunnen reageren.