Home

Nieuws 3 reacties

NVWA neemt verboden middelen in beslag

Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben tijdens een inspectie bijna 200 liter verboden gewasbeschermingsmiddelen in beslag genomen.

Aanleiding voor het onderzoek waren advertenties op Marktplaats waarin in Nederland verboden gewasbeschermingsmiddelen te koop werden aangeboden.

De verkoper kocht grote flacons middelen in Duitsland, die hij overgoot in frisdrankflessen en andere kleine verpakkingen, om ze vervolgens – zonder etiketten en gebruiksvoorschriften – via internet te verkopen aan particulieren. Het ging om gewasbeschermingsmiddelen (onkruidbestrijdingsmiddelen) die niet aan particulieren mogen worden verkocht. Bij de inspectie bleek ook dat de verkoper geen licentie had om gewasbeschermingsmiddelen te verkopen.

Proces-verbaal

De middelen zijn in beslag genomen en er is proces-verbaal opgemaakt tegen de handelaar.

Laatste reacties

  • JKr

    Als ze dan die particulieren ook eens hard aanpakken als heler! Benieuwd over de hoogte van een eventuele boete. Als wij 1 ton mest teveel uitrijden is dit een milieudelict en zijn de boetes torenhoog.

  • Michel1978

    Kijk voor de gein nu eens op Marktplaats, en zie dat het dweilen met de kraan open is. Kom o.a. Roundup uit Polen tegen. Of zoek eens op Vertimec en zie verschillende voorbeelden van overgetapte insecticiden.

  • breukers1

    Neemt niet weg dat genoemde actie niet kan en terecht "gepakt "wordt.

Of registreer je om te kunnen reageren.