Home

Nieuws 3 reacties

Milieupolitie beëindigt kievit-broedexperiment

De milieupolitie heeft een eind gemaakt aan een experiment met het uitbroeden van kievitseieren.

Bij loonwerker Age de Jong in Scharnegoutum is woensdagochtend 24 mei een inval gedaan en zijn 13 kuikens en 7 eieren in beslag genomen.

Doel was om de kieviten uit te broeden en weer uit te zetten. Het idee sluit aan bij een plan van vogelwachtersorganisatie BFVW om per jaar mogelijk 10.000 kieviten uit te broeden en uit te zetten. De bond bevestigt desgevraagd met zo’n plan bezig te zijn, maar is niet actief betrokken bij het experiment in Scharnegoutum.

Geen vergunning

De loonwerker heeft geen vergunning. Zelf noemt hij via Omrop Fryslân de inval van de politie ‘een domme actie’. Maar hij zegt ook dat hij al heel wat geleerd heeft over het uitbroeden van kievitseieren en het grootbrengen van kuikens.
De Jong experimenteert wel vaker. Tijdens de muizenplaag ontwikkelde hij een muizenverzuipmachine.

Laatste reacties

  • AA1

    gho wat zijn die milieupolitie toch slimme jongens en wat een beroep, geweldig jongens weer een streepje erbij............................................

  • hylkema.l

    Vogelwachters hebben deze eieren gered, want ze maakten geen enkele kans i.v.m. landwerkzaamheden. Dat word meer gedaan. En dan komt de politie met 5 man sterk bij Age de Jong, zelf een natuurbeschermer. Deze kuikens en eieren hebben geen kans om vlieg vlug te worden. Hebben deze domme politie mensen niets beters te doen b.v. boeven vangen of hufters in het verkeer te pakken. Op deze manier geen enkele waardering voor de politie.

  • E.Dijkstra

    Dit was ook te verwachten, gezien deze man met naam en toenaam op omrop fryslan is geweest met zijn illegale broederij. dan vraag je er toch om. in dit soort gevallen wordt door tegenstandes van dit soort projecten gewoon een verzoek tot handhaving van de wet naar de dienstdoende instanties gestuurd. Hat het experiment afgerond voor je daar de publiciteit mee zoekt

Of registreer je om te kunnen reageren.