Home

Nieuws

Kamer wil betere communicatie over veehouderij

De Tweede Kamer vindt dat de informatie en communicatie van de veehouderij en overheid over de vlees-, zuivel- en eierketen moet verbeteren.

Den Haag – De Tweede Kamer vindt dat de informatie en communicatie van de veehouderij en overheid over de vlees-, zuivel- en eierketen moet verbeteren. Met steun van SP, PvdA, PVV, GroenLinks, D66, Denk en 50Plus is er een meerderheid voor de motie van Esther Ouwehand (PvdD) die hierom vraagt. Ouwehand vindt dat de communicatie van de sector en soms zelfs vanuit de overheid geen volledige of heldere weergave is van wat er met de dieren gebeurt. Ze vraagt daarom aan staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken met voorstellen te komen om de transparantie te verbeteren.

Camerabeelden slachterijen beschikbaar stellen

Van Dam ontraadde de motie tijdens het debat over de problemen in een Belgisch slachthuis. De Kamer stemde tevens in met een motie van GroenLinks-Kamerlid Rik Grashoff waarin wordt gevraagd om de camerabeelden van slachterijen zonder restricties beschikbaar te stellen aan de NVWA. Voor moties van VVD en CDA om nog niet over te gaan op vrijwillig cameratoezicht en bij de invoering hiervan rekening te houden met de beschikbare capaciteit van de NVWA, was geen meerderheid.

Of registreer je om te kunnen reageren.