Home

Nieuws

Investeerder verkleint belang ForFarmers

De investeerder D. Lindenbergh heeft zijn belang in ForFarmers verkleind.

D. Lindenbergh heeft volgens een melding bij de Autoriteit Financiële Markten een kapitaalbelang en stemrecht van 3,14%, terwijl dat kortgeleden volgens de registers van de financiële waakhond nog 5,23% was.

Daarmee blijft D. Lindenbergh een van de grootste investeerders in de Achterhoekse veevoeronderneming. Het grootste deel van de stukken, een kleine 60%, is nog eigendom van de coöperatie FromFarmers. Andere belangrijke aandeelhouders zijn werknemers van de onderneming zelf, APG Asset Management en Kempen Capital Management.

Inkoopprogramma ForFarmers

Ondertussen meldt ForFarmers zelf in de periode van 22 mei tot en met 26 mei voor een totaalbedrag van ruim € 2 miljoen aan aandelen te hebben gekocht. Het gaat om 224.602 stuks die voor gemiddeld € 9,01 zijn ingekocht. De koers lag maandagmiddag net boven €9,40.

Het totaal aantal aandelen dat tot op heden volgens het inkoopprogramma van ForFarmers is ingekocht bedraagt 1.097.794, voor een totaalbedrag van € 9.694.367. ForFarmers wil vanaf mei voor €40 tot € 60 miljoen aan aandelen van het eigen bedrijf kopen.

Of registreer je om te kunnen reageren.