Home

Nieuws

Geitenmelkprijs gaat langzaam omlaag

De geitenmelkprijs blijft langzaamaan dalen. De gemiddelde voorschotprijs in de prijsvergelijking van de branche zelf kwam in april uit op € 63,93 per 100 kilo standaardmelk (exclusief btw).

Dat is € 5,41 per 100 kilo minder dan een jaar geleden, zo wordt gemeld.

De prijs is ook € 5,56 lager dan twee maanden eerder, maar dat is vooral het gevolg van seizoenseffecten c.q. lagere vet- en eiwitgehaltes in de melk. Alleen CBM en Amalthea verlaagden in de afgelopen twee maanden hun vet- en eiwitprijzen licht.

De beste melkprijs werd de afgelopen twee maanden betaald door HGM uit Ommen, op de voet gevolgd door Bettinehoeve en BGNN. Gemiddeld over de laatste twaalf maanden betaalde kaasmaker Henri Willig echter de hoogste melkprijs. Per april stond die op een gemiddelde van € 67,77 per 100 kilo.

HGM betaalt meeste melkgeld

Omdat de verwerkers van geitenmelk traditioneel met diverse nabetalingsrondes komen, blijkt nu dat de ranglijst van beste betalers over 2016 is veranderd. Het is niet meer Henri Willig die het meeste melkgeld betaalt over vorig jaar, maar HGM in Ommen. Dat staat inclusief nabetaling op € 68,55 per 100 kilo. Op de tweede plaats volgt BGNN uit Leek. Daarna volgt Henri Willig.

Of registreer je om te kunnen reageren.