Home

Nieuws 3 reacties

‘Biologische sector loopt in prijsval supermarkt’

Supermarkten bieden biologische producten tegen een zo laag mogelijke prijs aan, waardoor de biologische sector in dezelfde val dreigt te lopen als de gangbare landbouw. Dat stelt biologische supermarkt Ekoplaza.

De bewustwording van de consument kan die trend keren, stelt Erik-Jan van den Brink, medeoprichter van Ekoplaza. “Het vrije marktsysteem is niet makkelijk te kantelen. Het moet dus vanuit de bewustwording van de consument komen. Die bepaalt waar de euro naartoe gaat.”

Het supermarktbedrijf Ekoplaza startte woensdag 10 mei een campagne om de consument te attenderen op dit aspect. “Onze boeren zoeken juist de bovenkant van bio op. Ze praten niet over ‘hoe kunnen we het volgend jaar goedkoper doen’, maar vragen zich af ‘hoe kunnen we het volgend jaar beter doen’. Twee heel verschillende vragen, waarbij wij als winkelketen die laatste stimuleren”, zegt Van den Brink.

Laatste reacties

  • vandenbrand

    daarom kan niet iedereen biologisch gaan produceren. omdat er geen markt voor is. iedereen wil biologisch maar als de knip open moet worden getrokken is de spoeling dunner . zowel de bio als de gangbare ( al bijna biologisch tegenwoordig) moeten terug naar wettelijke minimum prijzen. zoals het ooit met melk was. iedereen wil dat je het beter doet maar dat alles voor niets.

  • djustis

    Supermarkten (AH bijv.) bieden niet alleen tegen een zo laag mogelijke prijs aan, ik ben mij er van bewust geworden dat de kwaliteit van bijv. hun biologische vruchtenspread beter is dan bij de Ekoplaza van mijnheer van den Brink. En ook gezonder (.) Welk zich biologisch/ekologisch noemend bedrijf voegt nu zout toe aan bijvoorbeeld hun biologische vruchtenjams? Commentaar van een ekoplazavestiging : mijnheer, dat zit er van nature in...

  • A1967

    Djustis, kijk maar eens hoeveel suiker er bij AH in zit, hoezo beter?

Of registreer je om te kunnen reageren.