Home

Nieuws 2 reacties

Bezwaar tegen vergassing ganzen

Gezamenlijke Zuid-Hollandse natuurorganisaties maken bezwaar tegen de vergassing van ganzen in deze provincie.

Het provinciebestuur had hiervoor toestemming gegeven om schade aan landbouwgewassen tegen te gaan. De natuurorganisaties denken dat het opruimen van de ganzen andere dieren te veel verstoort. Ook zouden er te weinig voorwaarden zijn gesteld over diervriendelijkheid.

Te eiwitrijke weiden

In hun brief komen de natuurclubs ook met het verhaal dat de Nederlandse weiden te eiwitrijk zijn, waardoor ganzen zouden worden aangetrokken. Een echte oplossing is volgens hen een overstap naar natuurinclusieve landbouw met kruidenrijke graslanden waar ganzen minder te vreten vinden en weidevogels zich beter kunnen handhaven.

Laatste reacties

  • veldzicht

    Wat een gezwam van die natuurclubs.moeten de boeren dan gras telen wat ganzen en ook koeien niet lusten.?Die ganzen verpesten alles ,bevuilen het gras en vertrappen ook alle weidevogel nesten,er is maar 1 oplossing,vergassen .

  • JKr

    Bij alle bestuursleden van die groene clubs 1 week lang 10 ganzen op het huisperceel zetten, kijken wat ze na een week te vertellen hebben.

Of registreer je om te kunnen reageren.