Home

Nieuws

Meer omzet voor Bayer CropScience

Bayer CropScience heeft het eerste kwartaal meer winst en omzet geboekt.

Het bedrijf realiseerde vooral meer groei met zaden, maar ook de omzet met zaadcoatings en pesticiden nam mede door gunstige wisselkoerseffecten duidelijk toe. Topman Werner Baumann denkt dat de overname van Monsanto voor het einde van het jaar afgerond zal zijn.

Bayer CropScience kwam uit op een omzet van € 3,1 miljard, wat gecorrigeerd voor wisselkoersen en aanpassingen in de productportefeuille 3,2% meer is dan een jaar eerder. De winst voor belastingen, rente en afschrijvingen en bijzondere posten nam 2,4% toe tot bijna € 1,1 miljard. De Duitse onderneming verkocht een groter volume maar tegen een gemiddeld lagere prijs.

Meer insecticiden in Europa

In Europa verkocht het bedrijf flink meer insecticiden en zaden en iets meer herbiciden. De afzet van fungiciden en zaadcoatings stond daarentegen onder druk. De omzet van de verkoopregio Europa, Midden-Oosten en Afrika nam 2% toe tot € 1,4 miljard. Het bedrijf zag ook de omzet in Noord-Amerika en Azië toenemen. De omzet in Latijns-Amerika, voor de Bayer de kleinste verkoopregio, nam gecorrigeerd voor wisselkoersen juist 10%.

Imago Monsanto ‘grote uitdaging’

Topman Baumann verdedigde tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering de overname van Monsanto, die overigens nog goedgekeurd moet worden door mededingingsautoriteiten. De Duitser noemde het imago van Monsanto ‘een grote uitdaging’, maar wel één die Bayer aankan. Baumann herhaalde een aantal argumenten voor de overname. Zo kan Bayer profiteren van de zaadportefeuille van Monsanto en andersom Monsanto van de pesticidenportefeuille van Bayer. Ook is Monsanto in Noord-, Midden- en Zuid-Amerika groter dan Bayer.

Of registreer je om te kunnen reageren.