Home

Nieuws

Meer omzet en winst AB Oost

Het gaat economisch goed met uitzendorganisatie AB Oost.

Het bedrijf in de Achterhoek heeft in 2016 een omzet geboekt van € 107 miljoen en dat is 7% meer dan een jaar eerder. De winst uit gewone bedrijfsuitoefening steeg met 60% tot € 2,4 miljoen. De uitzendorganisatie denkt dat de groei mede gevolg is van de bredere inzetbaarheid van medewerkers.

AB Oost ziet groei in vraag naar flexibele arbeid

In het verleden was AB Oost een organisatie die bedrijfsverzorgers en flexibele arbeid voor agrariërs leverden. Het eerste bij ziekte of vakantie van de boer en het tweede ter ondersteuning bij de werkzaamheden. AB Oost ziet in het algemeen groei in de vraag naar flexibele arbeid.

Flexwerkers

Volgens een nieuwe strategie die onder directievoorzitter Martin Engbers is ingezet, worden medewerkers in de hele agri- en foodketen ingezet. Het bedrijf zet ook steeds meer flexwerkers in plaats van vaste medewerkers. Volgens AB Oost hebben klanten steeds meer behoefte om snel productie te kunnen opschalen en afschalen.

Nieuwe vestigingen

AB Oost opende in 2016 vestigingen in Hengelo, Heeten, Meppel en Emmeloord om de band met lokale opdrachtgevers te bestendigen. Momenteel investeert het bedrijf in digitalisering.

Of registreer je om te kunnen reageren.