Home

Nieuws 2 reacties

Lentjes zonder advocaat: zitting gaat niet door

De zaak over de foeragezwendel van Niels Lentjes is opnieuw aangehouden. Vrijdag 14 april stond mest- en foeragehandelaar Lentjes in hoger beroep voor het Hof in Zwolle.

Omdat Lentjes daags voor de zitting zonder advocaat kwam te zitten, had hij bezwaar aangetekend tegen het doorgaan van de zitting op Goede Vrijdag.

Gevangenisstraf en hoge boete

De zaak rond de zwendel met veevoer speelt al lang. Drie jaar geleden veroordeelde rechtbank hem al tot een jaar gevangenisstraf en een hoge geldboete voor deze foeragezwendel.

Volgens de handelaar kreeg hij daags voor de zitting een meningsverschil met zijn advocaat, waarop die zich terug trok. Lentjes benaderde vier andere advocaten, maar geen van hen wilde nu al optreden als zijn advocaat. Daarom wil hij aanhouding van de rechtszaak tegen hem.

Veel op het spel voor Lentjes

De advocaat-generaal kan zich dit uitstel wel voorstellen omdat er veel op het spel staat voor Lentjes. Na een kort beraad besluit het Hof de zaak aan te houden.

Volgens de voorzitter van het Hof is het een belangenafweging die in dit geval doorslaat ten gunste van Lentjes. “U heeft niet eerder om deze reden om aanhouding gevraagd, maar als u bij de hervatting van de zitting nog steeds geen advocaat heeft, kan het Hof ook een andere afweging maken en de belangen van de benadeelden voorrang geven.”

Maanden uitstel

Een datum voor een nieuwe zitting kon het Hof niet geven, maar duidelijk werd wel het dat zeker meerdere maanden gaat duren voor de zaak opnieuw voor de rechter komt.

Laatste reacties

  • Matt

    Fourage moet het zijn.

  • h.sleurink

    Foei-rage

Of registreer je om te kunnen reageren.