Home

Nieuws 1 reactie

Hooizwendelzaak Niels Lentjes opnieuw voor het Gerechtshof

Bijna drie jaar nadat de rechtbank Gelderland mest- en fouragehandelaar Niels Lentjes veroordeelde tot een jaar gevangenisstraf voor flessentrekkerij, komt de zaak opnieuw in hoger beroep voor het Hof Arnhem-Leeuwarden.

Behalve tot een gevangenisstraf, werd Lentjes in april 2014 door de rechtbank ook veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding aan twaalf verschillende ondernemers die hij heeft opgelicht. In totaal gaat dat om bijna € 70.000, een bedrag dat nog wordt verhoogd met de wettelijke rente vanaf eind 2011.

In de periode september tot eind november 2011 heeft fouragehandelaar Lentjes bij verschillende ondernemers door het hele land hooi, stro en kuilvoer gekocht, zonder te betalen. In bijna alle gevallen ging het om boeren die via Marktplaats hun producten aanboden. Ene Peter Jansen benaderde vervolgens de aanbieders. Op basis van een getuigenverklaring achtte de rechtbank Gelderland bewezen dat Jansen in werkelijkheid Niels Lentjes is.

Absolute duidelijkheid krijgen

Eind 2015 werd in hoger beroep door het Hof besloten dat er nader onderzoek nodig is in deze zaak. De advocaat van Lentjes wist het Hof ervan te overtuigen dat het noodzakelijk is verder onderzoek te doen naar wie zich achter de naam Peter Jansen verschuilt. Omdat de rechtbank Lentjes (in de ogen van de advocaat) uitsluitend veroordeelde op basis van deze ene getuigenverklaring waaruit zou blijken dat Jansen Lentjes is, wilde de advocaat die getuige opnieuw horen.

Om absolute duidelijkheid te krijgen, wilde de advocaat daarnaast ook andere getuigen opnieuw te horen. De advocaat-generaal van het Hof zag het belang van nader onderzoek in, waarop het Hof besloot de zaak aan te houden.

Onderzoek is afgerond

Het onderzoek is nu afgerond. Bijna anderhalf jaar na de beslissing van het Hof komt er vandaag een vervolg in de rechtszaal. De zaak wordt behandeld in het gerechtsgebouw in Zwolle.

Eén reactie

  • wienbemelmans

    deze man een keer goed aanpakken en geen mogelijkheid meer geven om te handelen,hij wil toch alleen maar de zaak besodemieteren .

Of registreer je om te kunnen reageren.