Home

Nieuws

Familietwist bij Tönnies bijgelegd

De jarenlange familiestrijd in Duitslands grootste vleesconcern Tönnies is bijgelegd.

Er komt een grondige herziening van de organisatiestructuur. Dat heeft Tönnies vrijdag meegedeeld.

Tönnies Holding

De grootaandeelhouders Clemens Tönnies, Robert Tönnies en de zoon van eerstgenoemde, Maximilian Tönnies, zijn overeengekomen de onderneming, waartoe ook het vleeswarenbedrijf Zur Mühlen Gruppe behoort, onder te brengen in een holding, de Tönnies Holding. Daarin participeren Clemens en zijn neef Robert (zoon van wijlen grondlegger Bernd Tönnies) beiden op basis van gelijkberechtiging. De holding zal door hen worden geleid in samenwerking met een raad van commissarissen. Deze raad moet gaan adviseren in ‘centrale problemen’ en in geval van patstellingen oplossingen aandragen.

In het midden Clemens Tönnies (60) en links Robert Tönnies (38). Rechts staat Maximilian Tönnies (26). Foto: Tönnies
In het midden Clemens Tönnies (60) en links Robert Tönnies (38). Rechts staat Maximilian Tönnies (26). Foto: Tönnies

Opvolging geregeld

Maximilian Tönnies treedt toe als aandeelhouder waarmee ook de toekomstige opvolging van Clemens is geregeld. In totaal komen aan het hoofd van de holding vier zakelijk leiders. De afdelingen van het concern (Meat and Ingredients, Techniek, IT en Personeel, Convenience, Financiën en Sausages) krijgen elk hun eigen directeur.

Blik op toekomst

“Met ons akkoord zetten we een punt achter het verleden en richten we onze blik samen op een succesvolle toekomst van Tönnies,” aldus de toelichting in de persmededeling die vrijdag is uitgegeven. Clemens en Robert Tönnies lagen bij de rechter jarenlang in de clinch over de zeggenschap in de onderneming. De herziening van de ondernemingsstructuur moet nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteit.

Of registreer je om te kunnen reageren.