Home

Nieuws 1 reactie

EU-ministers eens met verbod bestrijdingsmiddelen

De Europese landbouwministers zijn het eens met het voorgenomen verbod op het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen in ecologische focusgebieden.

De Europese Commissie heeft zo’n verbod voorgesteld. Landbouwcommissaris Phil Hogan dringt er bij het Europees Parlement op aan in te stemmen met het verbod, ‘zodat zij ook tonen dat ze biodiversiteit belangrijk vinden’. Tegen het verbod is onder andere door LTO Nederland en Copa-Cogeca bezwaar gemaakt.

Eén reactie

  • Henk Tennekes

    Hier blijkt weer eens dat LTO Nederland absoluut niet te vertrouwen is op het gebied van gewasbeschermingsmiddelen. Door de jaren heen waren ze tegen iedere inperking van het gebruik. De LTO staat dus garant voor groene woestijnen op het platteland. Dat weerhoudt ze er niet van goedkope propaganda over natuurinclusieve landbouw de wereld in te slingeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.