Home

Nieuws 5 reacties

Veehouder Von Martels met voorkeurstemmen in de Kamer

Veehouder Von Martels na succesvolle verkiezingscampagne met voorkeurstemmen in de Tweede Kamer.

Melkveehouder Maurits (56) von Martels uit Dalfsen (Ov.) heeft zoveel voorkeurstemmen gekregen bij de Kamerverkiezingen, dat een zetel in de Tweede Kamer in de CDA-fractie hem niet meer kan ontgaan. De meeste kieskringen hebben hun tellingen vrijdag bekendgemaakt. Daaruit blijkt dat Von Martels, die 44ste op de lijst staat, meer dan 21.000 voorkeurstemmen heeft gescoord, waarvan 13.000 in thuisprovincie Overijssel. Het exacte benodigde aantal is nog niet bekend, maar ligt daar vermoedelijk ruim onder. De officiële uitslag wordt pas dinsdag bekend gemaakt.

Social media

Von Martels heeft vooral campagne gevoerd via social media. Hij is naast melkveehouder nu wethouder voor het CDA in Dalfsen. Hij heeft zijn campagne vooral gericht op het thema: meer boerenverstand in de Tweede Kamer.

Lees ook het interview met Von Martels: 'Boer heeft stip aan horizon nodig’

Laatste reacties

 • veelust

  Een goede zaak om kennis uit de sector in de kamer te hebben.
  SUCCES MAURITS

 • vandenbrand

  whauw, gefeliciteerd.

 • evanderpasch1

  Hoeveel stemmen zal hij volgende keer krijgen ?

 • Farm & Folks

  Maurits, bedankt dat we voor jou konden kiezen. Blij te horen dat de voorkeursstem vast wel geslaagd is. Meer kennis van agrarisch ondernemen brengen in de kamer is het doel. Superstoer resultaat Maurits.

 • Jan Braakman

  In de kieskringen Zwolle (>13000 stemmen), Arnhem (>2000), Assen (>1000) en Leeuwarden (>1000) vergaarde Von Martels veel stemmen. Alleen in de kieskring Bonaire kreeg hij geen enkele stem. In de overige kieskringen enkele tientallen tot honderden stemmen.
  CDA'er Jaco Geurts vergaarde in zijn eentje meer dan 17.000 stemmen en haalde daarmee bijna de voorkeursdrempel. Geurts is door zijn hoge positie op de CDA-lijst (10e) verzekerd van een Kamerzetel.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.