Home

Nieuws

RVO.nl: 3.000 Gecombineerde opgaven binnen

In de eerste drie weken van de indieningsperiode zijn ruim 3.000 Gecombineerde opgaven binnengekomen bij RVO.nl.

Dat is 5% van de 65.000 ondernemers die zijn gevraagd om de jaarlijkse opgave in te dienen. Ondernemers die in de eerste week een opgave hebben aangeleverd, gaven in een klanttevredenheidsonderzoek een 7,1 als gemiddeld cijfer. Dat meldt uitvoeringsorganisatie RVO.nl.

1 april blijft peildatum veestapel

Dit jaar kan de Gecombineerde opgave voor het aanvragen van subsidies en het inleveren van gegeven voor de Landbouwtelling van 1 maart tot en met 15 mei worden ingediend. 1 april blijft de peildatum voor de veestapel die opgegeven moet worden. RVO.nl wil met het vroeger openstellen bereiken dat er meer spreiding komt over de indieningsperiode en minder ondernemers in de laatste weken nog de opgave in moeten dienen. RVO.nl adviseert om eerst de perceelregistratie bij te werken. De registratie in Mijn percelen is de basis voor grondgebonden subsidies zoals uitbetaling van betalingsrechten die met de Gecombineerde opgave worden aangevraagd.

Gegevens vooraf ingevuld

Uit het klanttevredenheidsonderzoek blijkt dat de deelnemers het waarderen dat een groot deel van de gegevens al vooraf is ingevuld volgens RVO.nl, ze geven daarvoor een 8,2. Dat makkelijker de optimale oppervlakte van percelen kan worden opgegeven, waarderen de deelnemers met iets minder dan een 7. De vindbaarheid van informatie en de opgave zelf blijft met een 6,4 nog een ‘aandachtspunt’, stelt RVO.nl vast.

Meer informatie over de opgave is te vinden op www.rvo.nl/gecombineerde-opgave. De opgave zelf is het snelst te vinden via www.mijn.rvo.nl/gecombineerde-opgave onder ‘Direct regelen’.

Of registreer je om te kunnen reageren.