Home

Nieuws 2 reacties

Organisaties roepen op tot ander GLB

150 Europese maatschappelijke organisaties roepen in een verklaring EU-leiders op het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid vergaand te hervormen.

Onder de organisaties zijn Slow Food, Natuurmonumenten en Compassion in World Farming. Ze pleiten voor een landbouwbeleid dat een eerlijke en diverse landbouweconomie ondersteunt, het welzijn van milieu en dieren respecteert en bijdraagt aan de volksgezondheid.

Radicale koerswijziging

Voorzitter van Slow Food Carlo Petrini verklaart: “Er is een radicale koerswijziging van de Europese landbouw nodig en om dit tot stand te brengen moeten wij de principes die ten grondslag liggen aan de GLB wijzigen. Wij hebben een beleid nodig dat de belangen van kleine producenten beschermt, de biodiversiteit verdedigt en de vernietiging van de bodem en andere natuurlijke rijkdommen door de landbouwindustrie voorkomt.”

Slow Food is een organisatie met 100.000 leden probeert het denken over voedsel en landbouw te veranderen. Landbouwministers van de EU-lidstaten werken aan een nieuw GLB dat moet ingaan vanaf 2020.

Laatste reacties

  • Zuperboer

    Kortom men wil nog meer REGELS en een nog meer afgepast INKOMEN voor de boer. En dat zijn dus niet de boeren zelf die dit willen maar de mensen die van 8 tot 5 voor een bovenmodaal inkomen voor een NGO werken.

  • JKr

    Zo is het. Altijd maar lullen over andermans portemonnee. Over andere weten ze alles te vertellen. Ik zou zeggen eerst zelf met de billen bloot. Zeg maar wie je bent wat voor inkomen je hebt. waar je woont, hoeveel WOZ betaal je enz. En zelf een bijdrage leveren van enkele honderden euro's per maand. Kijken hoeveel dat er overblijven van die 100.000 leden. Waarschijnlijk minder dan 10.

Of registreer je om te kunnen reageren.