Home

Nieuws 7 reacties

LTO: verkiezingsuitslag biedt landbouw kansen

De verkiezingsuitslag biedt kansen voor de Nederlandse land- en tuinbouw. Dat zegt LTO-voorzitter Marc Calon in een reactie waarin hij de VVD feliciteert met de overwinning.

“Wij gaan ervan uit dat de belangen van boeren en tuinders niet uit het oog worden verloren.”

LTO Nederland rekent op een voortvarende en zorgvuldige kabinetsformatie, waarbij oog is voor internationale stabiliteit en een goed werkende interne markt. “Dat is van levensbelang voor boeren en tuinders”, vindt Calon. “Daarnaast moet er werk worden gemaakt van een goed klimaat- en energiebeleid. Hier kunnen boeren en tuinders een grote bijdrage aan leveren.”

Ministerie van voedsel en landschap

LTO is voorstander van een ministerie van voedsel en landschap, waarin praktijk, onderzoek en beleid samen komen.

Laatste reacties

 • JKr

  Toch raar PvdA'er Calon op deze zetel of is het gewoon een goed acteur zoals menig politicus, m.a.w. geen ruggengraat.

 • alco1

  Tja JKr. Ik had ook een raar iets over mij toen ik het las van Calon.
  Je eigen partij waaraan je je ziel en zaligheid geeft, die heel veel verliest en dan in zeggen dat het goed is voor de landbouw.
  "Vreemde Vogel".

 • Mbmb

  Groot voordeel, althans, daar ga ik van uit, is dat we geen PvdA staatssecretaris meer krijgen. Erger kan het bijna niet, een GL' er uitgezonderd dan

 • melkveehouder .

  LTO heeft de inschattingsfout gemaakt dat de PvdA in de coalitie bleef en de andere partijen toch geen oren hadden naar landbouw.
  Hoewel ik niet wil oordelen over de expertise van Marc Callon, lijkt Elbert Dijkgraaf me een geknipte voorzitter voor LTO nu hij geen stas zal worden.

 • piethermus1

  <>

 • alco1

  Piet. Volgens mij heb je in het verleden weinig dierlijke mest gebruikt, maar wel kunstmest, waardoor je organische stof op een bedenkelijk niveau is gekomen.

 • piethermus1

  Nee Alco 1,(Wie dat ook moge zijn? Dus iemand met een nickname, die dus te laf is onder eigennaam te forummen,... zoals de meesten hier op Boerderij.nl. Typisch en typerend!) Je veronderstelling deugt niet. Maar dat heb je met lieden die altijd van alles veronderstellen en het niet weten.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.