Home

Nieuws 6 reacties

Kort geding fosfaatreductieplan op 12 april

Het kort geding tegen het fosfaatreductieplan vindt plaats op 12 april om 11.00 uur bij de rechtbank in Den Haag.

Dat meldt advocaat Peter Goumans van Hekkelman Advocaten, die het kort geding voorbereidt in samenwerking met Linssen Advocaten. De procedure is aangespannen namens grondgebonden bedrijven, biologische bedrijven en gegroeide melkveebedrijven.

De voorlopige dagvaarding die is verzonden aan de rechtbank en de landsadvocaat omvat 37 pagina’s, volgens Goumans. Eind volgende week wordt de definitieve versie verstuurd.

Effecten voor vleesveehouders ook meegenomen

Volgens Goumans worden in de procedure ook de effecten voor vleesveehouders meegenomen. Over de positie van vleesveehouders en bijvoorbeeld jongveeopfokkers is nog wel overleg gaande. Deze groepen bedrijven zijn in de regeling opgenomen om te voorkomen dat het een soort ontsnappingsroute zou worden voor melkvee. Maar vooral de enkele referentiedatum van 15 december 2016 pakt op veel van deze bedrijven slecht uit.

Laatste reacties

 • kleine boer

  Grond gebonden word ruim gezien als ik lees dat soms 1500 m3 mest aangevoerd word en er gerekend word met forfaitaire norm het bedrijf niet grond gebonden is word het nog hele discussie. Bij me zelf op het randje nu maar wel 800 kg p aan gevoerd maar door te tellen met de forfaitaire norm komt niet grondgebonden in zicht met dus 800 kg ruim aan plaatsingsruimte over.....maw er zijn er nu dus die koeien moeten ruimen met plaatsingsruimte in overvloed.... Vleesveehouders/vetweiders verhaal idem....

 • koestal

  Er is weer veel onrecht aangedaan aan veehouders die niet het fosfaatprobleem hebben veroorzaakt , dat zijn slachtoffer van boeren die fors hebben uitgebreid !

 • jeannettedekker1

  Koestal. Slachtoffer van slecht beleid niet van collega veehouders.

 • NASJO

  Inderdaad, plaatsingsruimte voldoende, maar toch dieren ruimen ....
  Te gek voor woorden!

 • gradje1966@

  De grote egoïsten die niet in willen leveren over de rug van de bedrijven die niet
  uitgebreid zijn . Ik hoop dat er geen knelgevallen regeling komt want de gewone
  man kan voor deze egoïsten inleveren . Er zijn genoeg bedrijven die willens en wetens een nieuwe stal gezet hebben en er vanuit gaan dat ze knelgeval zijn.
  Ik vind dit niet kunnen dat de rest extra in moet leveren voor deze ego s .
  Wij hebben ook veel meer ruimte dan vee in de stallen en in de vergunningen.
  Ik vind dat iedereen maar een gelijke bijdrage moet doen dan is de pijn voor ieder dragelijk . Als dit niet gebeurd kan een grote groep veel meer inleveren en dan komt deze groep ook in de problemen.

 • van.vloet1

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.